Moodboard: Annas rum

Jag blir alldeles tokig av att gå runt här och känna mig seg. Projektsugen så in i den. Så nu har jag tagit mig an Annas rum i tankarna. Anna fyller snart tio år och högt på önskelistan ligger ett uppdaterat rum. Det har varit på agendan ett tag, men vi har inte kommit till skott. Nu är det hög tid att skrida till verket. Utgångspunkten är ett rosa rum med små minimöbler och massor av pysselsaker som behöver förändras till att passa en ung dam som har andra intressen och smakpreferenser nu. Tanken är ett rum som kan hänga med framöver, utan några större förändringar. Tanken är ett rum vars bas är tämligen lugnt i intrycket, för att erbjuda lite ro i en snabbt snurrande tjejvärld. Fokus ligger på att förändra detaljer istället för en grundläggande stil som får hänga med över åren. Väggarna kommer att bli vitmålade för att slippa alla märken i tapeten. Och med den grymma washitejpen kan man tapetsera med Harry Potter-affischer istället. Så en liten moodboard för att förtydliga känslan och sälja in idén till en mycket bestämd dam som förvisso önskat sig något åt detta håll, men sedan har jag tagit tag i letandet. (Om man vill se en liten skiss på rummet så finns en husritning här. Annas rum är det största sovrummet på övervåningen.)

 

Det viktigaste just nu är kompisar och samlingen kring datorn. Vi har ett stort vardagsrum på övre plan som mest barnen utnyttjar, men det känns ändå som om Anna behöver ett eget hörn för häng på sitt rum. Jag kikar bland annat på denna fåtölj med schäslong

En ny säng skall införskaffas som kan hänga med upp i åren. Det blir förmodligen någon av IKEA:s resårmadrasser med sängkappa från H&M Home. Fina sängkläder även de från H&M Home samt klassisk hurts från Kartell som vore fin som sängbord.

Jag vill försöka att skapa lite rum i rummet och få en mer ombonad känsla kring sängen. Jag funderar därför på en Expedit som rumsavdelare med sängavdelning på ena sidan och skrivbord på den andra. 

Detaljer i form av tax, bokstavsbanner, washitejp, krok, gummikorg samt det viktigaste budskapet av alla i ett barnrum.

Spegel, glödlampsslinga, arbetslampa och fårskinn.

Svenskt Tenn och H&M Home.

Det är viktigt att erbjuda möjlighet till kreativitet på väggytorna. Jag tänker mig en målad skiva med skoltavlefärg som man kan skriva och greja på bäst man vill samt en tygklädd stor inspirationstavla liknande den jag har i mitt arbetsrum. Bild ur Elle Decor via Pinterest.

Morfar kan kanske tänka sig att bistå med några mindre snickeriprojekt i stil med ett litet hjulförsett soffbord? Bild: Kjerstis lykke

En liten hörna för speglingar och smått och gott med IKEA-klassikern Malm

 

Ungefär så tänker jag – och dottern visar det sig. Någon tax eller elefanter vill hon absolut inte veta av, men i stort så har jag nog sålt in helheten. Och det är ju det som är det allra viktigaste. Nu gäller det att skrida till verket med allt bara. Lite i taget så skall det nog gå. Allt blir inte nytt heller, utan vi sparar saker som fungerar och tar fram sådant ur gömmorna som kan tänkas passa in i den nya tanken.

 

Fortsatt fin helg!

signature

26 comments

 1. Ursnyggt! Massor av sånt jag gillar och skulle kunna tänka mig att ha själv. Är övertygad om att Anna kommer bli nöjd. Fin lördagskväll!

 2. Gillar verkligen Annas nya rum och speciellt tavlan med det fina citatet av Therese S . Ett sådant budskap är viktigt att ge till sina barn när de växer upp!\n\nJag hopas att ork och lust kommer nu efter det första steget i planerandet av rummet.\n\n

 3. Jättesnyggt! Så fint rum hon kommer att få!\nBra idé också med moodboard, så får alla parter en känsla för hur resultatet kommer att bli.\n

 4. Så fint! Vilken tur Anna har som har en mamma som gör en sådan fin moodboard. Det är ju perfekt så de kan se och rata/gilla sakerna. \n\nDet ska bli kul att se det slutliga resultatet…\n\nÖnskar dig en mysig lördagskväll!\n\nAnna

 5. Underbara idéer till en ung dams rum! Speciellt tavlan \” You are amazing just the way you are\” känns extra viktig – för jösses vad jag inte avundas henne den åldern, då man verkligen behöver all positiv feedback man kan få. Snyggt W!

 6. Står inför samma utmaning här hemma med min åttaåriga tös. Tack för fin inspiration. Bra bastänk som är lätt att piffa med den favoritfärg som den unga damen vurmar för. Hoppas att du snart blir pigg nog att verkställa detta härliga projekt!\n/Sara

 7. Superfint, kul att båda verkar nöjda med idén. Citatet är bra påminnelse för det kommer hon behöva bli påmind om från alla håll. Lycka till med ert projekt.

 8. Men…inga färger alls? Jag tror på att färger främjar kreativiteten och får oss på ett gott humör. Vi behöver färg. Undrar varför så många idag har fastnat i det svart-vita där beige eller en knappt skönjbar pastellklick anses som färgglatt och klatschigt? Dock tror jag visst att det blir bra, hennes rum, men jag får en lite…tråkig och stram feeling, noll på pigghetsskalan. Men är det den unga damens önskan så är ju det viktigt förstås :0). /Vänligen Lisa.

 9. Alla: Tack för era kommentarer. Vi har redan börjat att flytta och greja lite, vilket resulterade att vi alla hamnade i rummet nu på kvällen för att det blev så himla mysigt med små medel. Och en tax blev det faktiskt 🙂 Och det låter som om det kan tänkas trampa små elefanter också sedan :)\n\nLisa: Tanken med detta är att skapa lugn och ro i en värld som snurrar ganska så snabbt i den åldern. Det kan man naturligtvis göra på många olika sätt. Anna är en så färgstark person i sig med humör, så nu kände nog både hon och jag att vi behövde tona ned intrycken i rummet lite. Denna gång tänker jag också helhetslösning som jag gör med mina vuxenögon och inte det där lite tillfälliga som blivit tidigare med smågrejer hit och dit efter vad som Anna har känt för just då. Hos oss blev resultatet rörigt och inte inspirerande för någon. Sedan är det ju så att även om man tänker sig basen ganska så ren, så fylls ju rummet snart upp med hennes egna små grejer och de går inte alltid i ett grafiskt mönster om man säger så. Och så skall det vara såklart. Jag betvivlar inte ett ögonblick på att hon kommer att sätta sina egna avtryck i detta. Så för oss känns detta som en bra väg att gå just nu. Och färg lär det bli alldeles av sig självt – var så säker 🙂

 10. Verkligen tack för hjälpen…..min snart 9-åriga dotter och jag kommer hänga över Annas Moodboard för att sedan skapa något eget. Lycka till!

 11. Åh så snyggt! Jag tackar för inspirationen, har fått i uppdrag att fixa till Karlas rum i höst och behöver all inspiration jag kan få!

 12. Det där blir ju toppenbra! Vad härligt med så stort rum, mina barn har inte samma stora ytor. Både soffa OCH säng kan vi aldrig klämma in… Hoppas att vi får vara med under resans gång. Det är alltid kul att se hur andra fixar till barnens rum. Tack för fin inspiration!\n\n/Lotta

 13. Blir kanon det där 🙂 Jättesnyggt. Och jag får hålla med Anna; någon tax eller elefanter skulle jag inte heller vilja veta av i mitt rum.

 14. Härligt moodboard!\nJag gör egna grafiska tryck och ser att jag har en tavla som skulle passa bra in i Annas rum.\nHör av dig till mig så kan jag maila dig bilder så du kan få se!\n\n//Martina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *