Fredagssvepet: Vecka 43

Det vankas den sista helgen i oktober. Vi startar dessutom höstlov denna fredag. Håll till godo med veckans fredagssvep!

Lördagar ser ut att bli riktiga TV-kvällar nu. Trevligt tycker jag, som har saknat att ha någon kväll där jag riktigt bänkar mig framför apparaten. SVT kör igång Downton Abbey i morgon. Ingen högoddsare att det är ett av mina val denna helg.

Efter brittisk kostym vankas det amerikansk sådan i form av Boardwalk empire. Jag har varit nyfiken länge och äntligen kan man titta i vanlig television. Damer ur serien fotograferade av Ellen von Unwerth för Vanity Fair.

Och så Så mycket bättre då. Jag missade helt förra gången. Jag hörde musiken efteråt på radion såklart – vem kunde missa det – men jag såg ingenting av serien. Men nu måste jag nog haka på. Inte minst för att en av mina gamla idoler – Eva Dahlgren – är med. Ungdomliga stora tankar gick som hand i handske med Dahlgrens texter. Jag och en kompis var och såg henne på liten lokal på åttiotalet. Jag kunde varenda textrad. Länge sedan nu, men det skall bli roligt att uppleva sångerna igen. Man får väl lov att anta att det är de mer kända tongångarna som kommer med. Hennes stora hit såklart. Och den är faktiskt fortfarande riktigt, riktigt bra. Jag får rysningar av introtonerna. Missa inte heller intervju i förra söndagens DN.

Duktiga Lina på Kitchenbloom kommer med en bricka lagom till allt advents- och julfika. Vackert.

Jag har svårt att få nog av tygkassar. Anna på Rackarungar påminde mig om denna från Monki i veckan. Smått oemåtståndlig. Min leverantör av tygkassar – Alphabet Bags – har 20 % just nu om ni känner er sugna.

Norrgavel har tagit fram grafiska påslakan i ekologisk bomull av drottningen av ränder – Gunila Axén. De kommer i butik i november. Och oj, vad vi skall sova länge på morgonen på höstlovet förresten. Zzzzzz.

Vintertid. Känn på den. Bordsklocka i klassisk form av Arne Jacobsen/Rosendahl.

Fin korg från åhléns.

Jag trodde inte vi skulle vara så spökiga här i år, men tydligen har spökvandringar i skolan och skelettillverkning fått fart på tankarna om att klä ut sig och köra bus eller godis. Så jag antar att vi laddar på måndag då. Ur Sweet Paul Magazine.

Söta galjar från Lagerhaus.

Fint till barnrummet från Etsy.

Jean Ryhs Sargassohavet har precis kommit i ny pocketutgåva. I dessa Jane Eyre-tider får jag lust att läsa om Ryhs klassiker som tar utgångspunkt i den galna kvinnan på Mr Rochesters vind och hennes liv med teman som kolonialism och könsförtryck. När jag tittade runt upptäckte jag att Radioteatern nyligen sänt såväl Sargassohavet som Jane Eyre. Det har jag missat helt och skall lyssna i efterhand på webbradion. Omslag från Modernista. Den aktuella pocketboken har dock ett annat omslag.

Den här känns ju gjuten som present till fashionistas. Jag skulle vilja ha en själv.

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

11 comments

  1. Nämen jaaaa, börjar Downton Abbey om igen!? Det var en av mina favoriter. Är så svag för brittiska serier från den tidsepoken. Spännande med ditt amerikanska tips också, ska spana in! TACK!\n\nHa en riktigt fin fredag!\nKram Maria

  2. Varje fredag hittar jag något nytt i ditt fina svep.\r\nTack för att du ger inblick i det stora och i det lilla.\r\nDenna fredag tar jag med mig tipset om Vouge-boken. Den får bli finfin present till tonårstösen i släkten som är en riktig fashonista på tillväxt.\r\n\r\nTrevlig helg och hoppas att du får en fridfull start på november också mellan alla små spökbesök!\r\n/Sara

  3. Finfin lista Weronica och ett strålande sätt att inleda en födelsedagshelg och dessutom den sista i oktober. \n\nJa, nu kickar tv-hösten igång på allvar. Gamla och föhoppningsvis nya favoriter på intåg. Behövs nu i höstmörkret. Och Linas vackra bricka – perfekt som julklapp!\n\nTack för fina ord hos mig som värmer så gott och olivoljan från Kreta rekommenderar jag varmt. Klasskillnad vad det gäller smak.\n\nNjut av helg och höstlov!\n\nKram Lotta

  4. Mycket ögongodis i vanlig ordning! Tack för påminnelsen om Boardwalk Empire. den får inte missas. Säger som du… Hurra för att det äntligen kommer något nytt som skapar lust att bänka sig framför TV-n.. \n\nTrevlig helg!!

  5. Ja vi är många som har dig och ditt fredagssvap som en själklar och efterlängtad start på helgen =) TACK!\n\nEva Dahlgren ja jag säger då det…hennes texter är magiska och starkt kopplade till tonårstiden ;)\n\nKram Tina

  6. Jag är ju ett stort fan av dina fredagssvep, men här når min dyrkan inga gränser, typ. Så kul att du gillar brickan och så kul att den fick följa med denna fredag!\n\nSå bra att du påminner mig, även jag följde Downton Abbey och där har vi ju massor att se fram mot i vintermörkret. Ställer klockan på påminnelse tror jag. :)\n\nStor och varm kram till dig från mig. Må du ha en fin helg.

  7. Vilket toppentips Vogue-boken var. Barnens gudmor är en riktig fashionista, och helt omöjlig att köpa presenter till eftersom hon har så kräsen smak.. Den blir perfekt!\nTrevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *