Böcker, böcker, böcker

 

Förmodligen en av årets julklappar : Tomas Tranströmers samlade dikter i pocketutgåva.

I slutet av förra veckan kom den trista nyheten att Yourlife läggs ned av Bonnier. Jag har skrivit bokreflektioner för dem sedan i våras, men det får ett slut i och med detta. Så är det någon som letar efter en bokreflektör så finns det en här :). Det är alldeles för roligt att skriva om böcker för att avstå så jag kommer säkerligen att fortsätta med det i olika former här på bloggen. Det skulle vara roligt att höra från er i ämnet, både ni som följt mina bokreflektioner innan och ni som inte har gjort det. Ni kanske även minns mitt lilla försök till en slags interaktiv läsning av klassiker för något år sedan? Kan sådant vara skoj? Vad vill ni läsa om i genren? Kom gärna med era reflektioner kring ämnet!

signature

9 comments

  1. Himla trist att tidningen ska läggas ner. Den var verkligen innehållsrik och skilde sig mycket från andra magasin på marknaden. Men marknaden är tuff och få överlever. Men sidan skall väl finnas kvar? Och det breda nätverket. \n\nJag uppskattar att dina reflektioner varierar – det är blädderböcker, kokböcker, nobelpristagare, böcker som blir film och chic-lit. Högt och lågt. \n\nPS. Min man har i år önskat sig en bok i julklapp – det har aldrig hänt förr. Gissa vilken? Jo, Zlantan (självklart). En bokreflektion på den känns möjligtvis överflödig. Men hinner den komma till fars dag, det är frågan?

  2. Verkligen synd att Yourlife går i graven . Var lite osäker kring vad jag tyckte om den först, men den har vuxit. Skulle önska att Bonnier Tidskrifter kunde valt att släcka en annan tidning i stället, så som till exempel den i mitt tycke monstruöst tråkiga Amelia ;-). \nGillar dina bokreflektioner och ser fram emot att få fortsätta läsa dem. Och hoppas givetvis att någon annan snappar upp denna din talang, så att du för ett ännu större forum!

  3. Skriv inte så högtravande och pretantiösa reflektioner. Mer liv och lust så jag blir inspirerad! Att läsa är lyx, inte last. Du verkar ha \”detta borde jag\” inom dig. Släpp det! Läs och njut och förmedla det. Finns inga måsten, inga beta av listor. Glädjen är din, tag den!

  4. Nej, så tråkigt att Yourlife läggs ned. Man borde väl köpt tidningen oftare…\r\nJag gillar verkligen dina bokreflektioner, du blandar och ger och manar till eftertanke. Skriver vackert och egensinnigt. Förstår om det kommer att kännas tomt efter nedläggningen, själv har jag en bokcirkel som jag inte vill vara utan.

  5. Anna: Tålamodet finns inte riktigt där. Det är prio på annonsförsäljning och ett tämligen kortsiktigt perspektiv.Jag tycker nog att man kunde ha gett detta lite mera tid. Konceptet går ju uppenbarligen hem eftersom det prisats på olika sätt – synd att fler inte fann sin väg dit. Å andra sidan blir det skoj att se vad Carina Nunstedt hittar på nu.\n\nTack för input! Jag tror inte att Zlatan-boken kommer med, men vi får se ;)\n\nAnnika: Yourlife behövdes tycker jag som en motvikt till det lite mer snabbläddrande. Tack för support!\n\nVästmanländskan: Visst är det synd! Ett nummer kvar, men sedan tycks det vara slut. Vi får hoppas att Nunstedt fortsätter i någon form eller finner ett nytt spännande projekt för oss som gärna läser lite mer och fördjupat.\n\nHelen: Det var ord och inga visor 🙂 Tack för att du delar din upplevelse av mina bokreflektioner. Vete sjutton om jag håller med dig såklart, men så är det ju – allt passar inte alla. Läsglädje har jag – var så säker 🙂 Sedan är det nog olika hur man förmedlar den. \n\nAnna-Karin: Det är tufft där ute på tidskriftsmarknaden helt klart.. Tack! Vacker och egensinnig kan jag vara anyday 🙂 Kul med bokcirkel!\n\nAnna: Ja, det är väldigt synd. Jag tycker också att det är trevligt med något annat än det som man bläddrar fram snabbt i.

  6. Åh så synd att tidningen ska läggas ner. Det är ju den bästa tidningen just nu tycker jag. Dock lite maffigt koncept med alla bloggar, events , sajten …tiden räcker bara inte till..fast gillar tidningen.

  7. Åååå NEJ – va tråkigt att Yourlife ska läggas ner. Jag instämmer med övriga här att det har verkligen varit en bra tidning och med lite \”tyngd\” i sig. Den varar ofta ett par kvällar som kvällslektyr – jag läser allt….\n\nHoppas att du kan hitta liknande arbetsuppgifter \”else where\”. Lycka till!\n\nMvh\nSusanne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *