Oktober [månadsbild]

När det gäller att skapa säsongsmässigt är jag inte så svår att övertala. Duktiga fotografen Karin A startar i dag en månadsutmaning som är lite för skoj för att avstå från. Tanken är att den sista helgen i varje månad visa ett moodboard med det som naturen och trädgården har att erbjuda. Jag tycker att det låter hur kul som helst och detta blir således mitt första bidrag.

 

Även om trädgården och naturen glöder av höstfärger och att vi har stora pumpor på trappan inför morgondagens Halloween, så är det något annat som lockar mig inspirationsmässigt som jag skrev i går. Det är en dovare färgskala, lite lugnare från intryck. I min månadsbild har jag använt kvistar, en vacker pinne och snöbär från naturen. Från trädgården har jag hämtat Hortensia, vita Iceberg-rosor och kopparstarr. Sedan fick fasanfjädrarna hänga med denna gång med.

Hortensia är en pampig blomma när den är i full blom. Den blir nästan lite för mycket, vilket är en stor del av charmen med den. I torkat skick blir den lite mer anspråkslös, men lika hänförande vacker i grunden.

Lite romance i allt rufft. Våra nyplanterade rosbuskar skämmer bort oss med bedårande vita rosor, trots att frosten redan varit här ett antal gånger. Snart blir det adventsförväntan och då tar jag med mig det vita skimret till amaryllisar och julrosor. även vita rosor är så fint tillsammans med all blomsterprakt som vi har framför oss.

Rost och patina fashinerar mig i hög grad fortfarande. Strukturen, det levande och den där ytan som är allt annat än perfekt.

Mörkret har sitt grepp om oss. Vintertid i dag. Vilsamt, med visst vemod. 

 

Bidrag till Karin A:s månadsbild. Kanske någon av er också vill vara med?

 

 Se tidigare höstmoodboard här. 

 

PS. Och så Laleh denna söndag. Så mycket bättre.

signature

18 comments

  1. Så vackert med dom dova färgerna och så rosen mitt i allt.\n\nÄven jag är med i Karins utmaning.\n\nHa en fin start på veckan.\n// Lissen

  2. Hej Weronica\n\nNu är det jag igen som frågar, fasanfjädrarna så himla vackra. Kan man köpa dem, var??\n\nSå fina bilder!\n\nHa en fortsatt trevlig söndag i det gråa vädret.\n\nKarin i Stenungsund

  3. Åh jag njuter av dina fina bilder. Det är så roligt att se hur olika tolkningarna blir. Jag gillar dina dova murriga färger och de skira romantiska rosor mitt bland allt annat. 🙂 Ha en skön söndagskväll!

  4. Tjusigt med den murriga bilden och vita rosen. Extra roligt med Karin´s utmaning är att titta in hos deltagarna och se alla fina collage.\nHa det 🙂

  5. Sorry – här har du en slarvig läsare! Jag ser ju nu att rosorna heter Iceberg! \nFinfina! Jag ska lägga dem på minnet till nästa säsong. Längtar redan, men först snö och is. Var sak har sin tid!\n/Sara\n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *