7 november

 

Läxläsning. Som vi har högst olika åsikter om. När det skall utföras. Och i vilken omfattning. Det är tämligen stora krav från skolan om föräldrar som läxcoacher. Ibland är det roligt och stimulerande. Som i dag. När vi gjorde en konfliktfri svenskaläxa. Tio ord i en egenpåhittad spökhistoria. åh, vad jag önskar att alla läxstunder vore så himla fina. 

signature

5 comments

 1. Håller med om att det är stora krav från skolan ibland på oss föräldrar, och med tre barn kan tiden med barnen på eftermiddagen ibland bli allt annat än mysig.\r\n

 2. Mrs b: Jo tack, det kommer – vänta bara 🙂 Barn är olika i detta naturligtvis och det bjuder utmaningar på olika sätt. Men läxor blir det och alla är inte sådana som jag var när jag var liten. Jag som älskade läxor och bara ville ha mera :)\n\nAnna: Jag har två barn – med tre ännu mer såklart. Det är mycket ibland och som sagt – man förväntas vara högst delaktig som förälder. Ibland bara kul, ibland oerhört frustrerande. Heja oss!

 3. Och tänk om alla barn hade föräldrar som kan läsa läxor med dem……\nHär läser vi el-lära och el-kunskap så det gnistrar! Tror minsann att både jag och maken blir elektriker vi också! Tack dagens skola för att vi får lära oss så mycket nytt! Hmmm….

 4. Elisabeth: Oj 🙂 Jag har redan utmaning med den nya matten som de kör med nu. Allt skall förklaras på mattespråket. Det är inga enkla steguträkningar här inte… More to come alldeles säkerligen – man får väl vara glad så länge man hänger med!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 november

 

Det var en seg familj i morse som haft lite andra tider på höstlovet. Henrik och jag satt uppe och tittade på en Harry Potter-film i går kväll. Ack, så tidigt det kändes när klockan kickade igång på morgonen. Gnugga, gnugga sömn ur ögonen. Nu siktar vi mot jullovet – eller något i den stilen :). 

Helena bloggar om kladdkakans dag i dag. Det känns väl som att det möjligen kunde rädda denna grå dag. Jag kör favorit i repris från förra året – vår vita kladdiga kaka med saffran. Får barnen bestämma blir den inte gul dock, men jag gillar saffranssmak.

 

 

Vit kladdkaka med saffran

Smält 100 g smör och smält sedan ned 100 g vit choklad i bitar. Ta i 0.5 g saffran. Vispa 2 ägg och 1 dl råsocker pösigt med elvisp. Sikta ned 2 tsk vaniljsocker och 2 1/2 dl mjöl. Häll i smör- och chokladblandningen. Rör om och häll ned i lätt smörad form med avtagbara kanter. Grädda i 175 g i ca 12-15 minuter. Sikta över florsocker vid servering.

 

Och grymt glöggsugen blir jag när jag ser bilden. årets Blossa-smak tilltalar mig föga, eftersom jag aldrig dricker kaffe. Tur att jag har kvar en sådan där Saffrans-variant från förra året i skafferiet. Den gillade jag massor. Tror att det får bli ett glas i kväll!

 

signature

13 comments

 1. Låter farligt god, saffran gillas massor hos oss! Har hittat en ny favoritglass från Lejonet och björnen med smak av saffran och honung – smakar lussekatter! Nu får det gärna bli advent snart, längtar efter smakerna, dofterna, ljusen och blommorna!

 2. Ida: Barnen är långt ifrån så förtjusta som jag, men jag lyckades faktiskt få Henrik att käka saffransscones som vi bakade till min julstyling förra veckan. Lussekatter gillar de förstås, men det är just att överföra den smaken till något annat. Det går sådär. Glassen låter urgod – skall hålla utkik efter den. Om barnen inte gillar, så blir det desto mer till mamma 🙂 Och man får faktiskt starta precis när man vill med vinterpyntet. Mitt startskott har gott. Det doftar tazett i hela köket. Love it 🙂

 3. Måste jag testa!\n\nMåste även kolla med dig vart du hittat dina fina vinglas – VILL ha! Är de kanske loppis-fynd? \n\nKram och ha en bra start på veckan!\n

 4. Fy sjutton vad fort lovet gick, alltid lika hjärtknipande med trötta barn på morgonen som ska iväg till skola och dagis. Fin fin stämningsbild med din kaka, och jag instämmer med ovan – vackra glas och härligt guldskimmer i tonen, behövs idag för här är det grått : )\nMalin

 5. Johanna: En av våra standardkakor här. Barnen är inte så förtjusta i mörk choklad, men den vita är ju en annan sak :)\n\nlilla.u: Absolut! Glasen kommer från insomnade Duka som hade en egen serie i kristall som hette Haga. Fina är de. Detsamma till dig!\n\nTant Johanna: Heja! Detsamma!\n\nMalin: Guld behövs absolut denna urgråa dag! Så himla segt i morse, men snart kan man köra med kalender på morgonen för att väcka. Så mycket trevligare 🙂

 6. Underbar bild! Jag gillar dina bilder massor och hoppas att de kommer bli publicerade snart någonstans.\n\nOch äntligen en fellow icke kaffedrickare 🙂

 7. Annixen: Dåligt med glögg i går, men nu står den kyld i alla fall, så kanske till kvällen 🙂 Saffranssmaken var en riktig höjdare tycker jag. Glad att jag hamstrade en!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *