Förväntan

 

I vanlig ordning märks skiftet i säsonger först på mina tavellister vid matplatsen. För någon vecka sedan blev det vintrigt kallt istället för mustigt höstigt. Vid matbordet har jag även en av mina fasta installationsplatser och här brukar också säsongsskiften få manifestera sig tidigt. Det är ju här vi sitter mycket och jag tycker om att ha det fina nära mig. 

Det är inte julstämning ännu, men väl en skir vit känsla, där jag föser fram lite andra saker i hemmet. Förväntan i amaryllis- och hyacintknoppar. De är egentligen som allra vackrast just precis nu.

Nu behöver jag klura ut ett passande ord istället för mitt kastanjebrunt på tavelväggen i köket. Inspirationen är alltid som störst när stämningarna skiftar.

21 comments

 1. Fint! Och fina stolar vart är de ifrån? Och har ni köpt huset från någon husleverantör eller byggt lösvirke? Tänkte på lite tips att tänka på inför vårt bygge 🙂

 2. Maria: Stolarna kommer från R.O.O.M:s egna serie som de hade för ett antal år sedan. Våra stolar är tolv år nu. Vårt hus kommer från Myresjöhus och vi byggde på totalentreprenad. Spännande med ert husbygge – varmt lycka till!

 3. Precis. Jag känner väldigt mycket nu för att förändra och itne bara till julsaker, \r\nDu vet vad jag gillar bäst med dina bilder… 🙂 Blir lika glad varje gång jag ser den hos dej!

 4. Vad fint det ser ut… nu blir jag sugen på att ta mig till blomsteraffären. Jag har liksom inte kommit i stämning ännu för julblomsfrosseri. Men du gav mig en kick i rätt riktning :)\n\nP.S samma här jag kikar ofta men är dålig på att lämna spår. Du inspirerar mig :)\n\nAnna

 5. Caroline: En favorit som alltid hänger med trots att jag ändrar en del av det andra. For the love of tea – always :)\n\nAnna: Mina fördämningar har brustit. Nu hoppas jag på lite julrosor till helgen 🙂 Tack!\n\nLinruz: Ja, det är den där spirande förväntan och det ljust gröna. Jag gillar det.\n\nCamilla: De kommer från Dixie. Jag shoppade dem hos Cosas när de hade utförsäljning, men de bör väl finnas hos andra om de fortfarande finns kvar i sortimentet. Jag gillar dem med ett ljus i och så lite säsongsgrejer kring. Kastanjerna ligger kvar här, men snart blir det något annat.

 6. Jag får så mycket inspiration och fina tips från din blogg – tack!! En liten Stråla-ängel har flyttat hem till oss också, men nu ser jag att vi behöver minst en till… 🙂 Underbara bilder, och härlig tavelväggsinspiration!\r\nMå så gott / Madeleine

 7. Du gör alltid så otroligt vackra stilleben och grupper med blommor, vaser och ting. Alltid inspirerande att titta in hos dig. Fotona är i toppklass! Ha en fortsatt fin tisdag!

 8. Åhhh, jag älskar känslan i dina bilder Weronica! Jag kunde inte hålla mig längre utan två vita hyacinter fick följa med hem och du ha så rätt, de är allra vackras i knopp.\n\nTack för tipset om pennan, det påminde mig om att jag faktiskt har en sådan sen tidigare, :)\n\nFin kväll!\nKram Maria

 9. Å så fint!\nJag blir nyfiken på bok nr två från vänster på översta raden, den med pepparkaksformarna på! Vad är det för en liten bok?\n/Sara

 10. Älskar ditt kök och din matplats. Så mycket inspiration. Har till och med inspirerats till förändring i mitt eget kök bara för att du och dina bilder finns. Det du! :)\nKramar Kicki

 11. Men vilken vacker organiserad röra på bordet. Är så avis på alla som kan få det se så bra ut, skulle jag ge mig på sådär mycket saker på bordet skulle det bara se ut som en bomb exploderat.\n\nKalas fint

 12. Sara: Sent svar – sorry – det är Hannu Sarenströms Vinterkalas utan skyddsomslag :)\n\nAlla ni andra som tagit er tid att kommentera: Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published.