Blommor i juletid

 

Mina blomsterbord har uppdaterats med mina favoriter bland växter när det närmar sig jul. Jag har fyra stycken blommor som jag gärna vill ha hemma denna årstid. Trots min färgsprakande jul så är det mest i vita nyanser här – amaryllis, hyacint, julros och tazett. Jag tycker också mycket om vide i jularrangemang. 

Jag gör inte så avancerad arrangemang med växterna, utan de får tala för sig själva som små solitärer. Däremot tycker jag om att sätta ihop växter på detta sätt för att förstärka känslan. Det är inte heller nödvändligt att fylla ut allt. Jag tycker om att ha tomma små glasvaser, några glaskupor och även kryddor bland växtligheten. Jag tycker också att det är fint att blanda med vanliga växter såsom murgröna och plättar i luften samt att man varierar uttrycket hos krukorna. Lökväxter är fina att ha i glas så att löken och rottrådarna syns. 

 

Fin torsdag till er!

signature

10 comments

  1. Underbart vackert; vita vinterblommor känns krispigt och fräsch och får väl kompensera lite för snöbristen utomhus.\r\n\r\nHa en fin dag!

  2. Jättefint! Var får du tag på videkvistar? Har letat på Plantagen och Blomsterlandet men hittar inga. Inte heller mindre blomsteraffärer i stan verkar sälja vide.

  3. Sofie: Jag har faktiskt köpt just dessa hos Blomsterlandet i min stad. Annars brukar jag få kvistar från mina föräldrars videträd. Du får ge dig ut på trädjakt 🙂 //W\n\nBromans Bravader och Sandra: Detsamma till er! Ett litet snötäcke skulle inte vara helt fel just precis nu mitt i det gråa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *