Klassiker i julbaket

 

Barnen och jag satt och halvsov till Leilas jul i går. Jag påmindes om saffransbiscotti. Om den där gröna tomten skulle till för att få julfeeling, så är det nog detsamma med mina burkar med biscottis som brukar stå där på köksbänken i december. Det får bli ett bak i helgen. 

**Saffransbiscotti**

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i hackad vit choklad, saffran och smält smör. Sikta i mjöl och bakpulver. Blanda. Knåda degen och dela den i fyra delar. Rulla ut till långa rullar. Lägg två rullar på en plåt. Platta till lite med handen. 

Grädda i 200 grader i ca 15-20 minuter. Låt svalna 5 minuter och skär till önskad storlek. Lägg bitarna med snittytan upp och låt torka i ugn i 75 grader i ca 1 timma. Enjoy!

Klicka på kasetten.

signature

2 comments

  1. Nämen nu blev jag faktiskt lite sugen på att baka biscotti – det har jag nämligen aldrig gjort. Tänkte mig att ha i grovhackad mandel också, kan det funka?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *