2012: Story. Vecka 1

 

 

 

Nej, det där med 365:dagars projekt är ingenting för mig helt enkelt. Jag har försökt i olika varianter, men det går alltid om stöpet. Men vad vore man utan alla sina planer som jag brukar säga. Och jag vill ju ta mer bilder från det som omger mig. Och man kan helt enkelt inte låta bli så här i början på året när anteckningsböckerna fylls med massor av storstilade förhoppningar om det som man vill göra. Så jag kastar mig ut igen. Och stupar jag någon gång på distansen, så får jag väl lov att göra det. Bättre att spänna bågen då – i vanlig ordning. Hur tänker jag nu då? Jo, nu tänker jag något i veckan. En story om något. En känsla. Ett skeende. Dokumentation. Eller mer abstrakt. Alla bilder på en gång som det blev i dag eller bilder tagna vid olika tillfällen. Några bilder eller många. Projektet får utveckla sig under tiden. Och det vore väl bra trevligt om man lyckades ro i land ett fotoprojekt någon gång :)!

 

120108. Den sista jullovsdagen. Lata mornar´. Mycket sömn. Läsa i sängen. Anemoner. Planer. Sol.

Och lite snö.

10 comments

  1. Jag har tänkt som du, lyckas inte fota något varje dag – i varje fall inte med systemkameran, med iPhoneen, visst – så ska försöka mig på ett veckoprojekt istället. Nån bild varje vecka. Ibland kanske det blir en bättre bild, men bara en enda bild den veckan. Vem vet.\n\nLets do it!\n\nHälsningar från Madrid

  2. Fina vardagsbilder!\n\nJag har rott iland mitt \”Project Life\” projekt 2011. Inte ett \”365-varje-dags-foto\”, men väl ett likvärdigt med ett veckotänk istället. Slutresultat – ett fett fotoalbum med foton från varje vecka (dvs >365 foton). Jag har fotat ofta, men inte varje dag. (Jag skulle inte lyckas med ett varjedagsprojekt, det skulle bli för tungt)\n\nMålet har varit att fånga delar av just min familjs liv. Det vardagliga, det speciella. Vilket som. Och det är inte de enskilda bilderna som gör projektet, utan det är just summan. Jag är riktigt nöjd!\n\nHeja oss och klart vi ska sätta upp fotoprojekt för 2012! Jag tror att om man tänker igenom syfte och mål för sitt projekt så är det lättare att fixa det!\n\nFin söndag!\n

  3. Länge sedan jag lämnade kommentarer på den absolut bästa BLOGGEN. Får upprepa mig igen…inspirations inläggen har varit makalösa!\nGör vad du vill 2012, allt blir BÄST! Maria

  4. Låter bra tycker jag. Bättre att spänna bågen än att längre fram ångra att man inte ens försökte. Det är resan som är själva grejen. Ser fram emot att följa din resa under 2012 här på bloggen Weronica.\n\nHa en fortsatt fin söndag!\n\nKram Lotta

  5. Vad vore vi utan goda intentioner? Planer? Mål? Sedan är vi många som inte orkar hela vägen fram. Men vad gör det? Se på vad vi faktiskt har åstadkommit istället! Underbara bilder från en skön dag i ert härliga hem! Ser fram emot att följa din inspirerande blogg ännu ett år! Kram Linda

  6. Sunt tänkande tycker jag, man ska liksom inte stoppa in sig själv i allt för små mallar heller. Låt det spreta så ger det sig och blir något alldeles bra tror jag :)\n\nHa en fin kväll!

  7. Ja det är klart att du ska testa….annars blir det ju aldrig något. Det här bli kul att följa.\n\nLäser du Niceville nu? Jag håller också på med den. Vore roligt att höra dina tankar om den när du är klar!\n\nJag hade gärna tagit en semestervecka till. Ser inte fram emot att stiga upp när klockan ringer 6.30 imorgon.\n\nHa en skön start på nya veckan!\nKram

Leave a Reply

Your email address will not be published.