Pelargoner

 

 

 

Precis sådär tänker jag mig att det ser ut i mitt växthus i vår. En del av mina pelargoner ute i garaget ser mer än trötta ut, men med tanke på förra årets mirakulösa upphämtning, så hoppas jag på gröna mirakel även denna gång. 

 

 

 

Mitten av februari förra året. 

 

Det är inte utan man drabbas av pelargonfeber på sina blomsterbord när man ser detta. Förra året började jag i mitten av februari som sagt med omplantering och sticklingar. Eller kan man sätta igång tidigare? Klokskaper från erfarna i branschen mottages tacksamt.

 

Bild I och III från IKEA Livet Hemma och bild II egen.

 

 

Sorry, det bidde inget fredagssvep i dag heller. Liten sjuk Henrik tycker att jag skall titta på Tintin-filmer med honom i soffan istället för att klinka för mycket på tangenterna. Så får det bli denna dag. Fin helg till er!

 

 

signature

13 comments

  1. Din bild är finast!!!Nästa sväng vi gör till IKEA är ett växthus och blombord med på inköpslistan, förutom ljus av alla de slag ;-)DU inspirerade mig till den milda grad strax före jul, men jag blev ju dunderförkyld och kom aldrig iväg att köpa dessa. Lika bra det kanske sådär i julruschen.

  2. Jag kan tyvärr inget om Pelargoner, men tycker att de är så vackra. Verkar vara lite beroendeframkallande när man väl börjar med dem…Bra prioritering där, förresten. Hälsa sjuklingen att vi önskar bacillerna all världens väg!Kramar Kicki 🙂

  3. även om jag saknar svepet är liten sjuk bästa anledningen att låta bli. ska ta och plantera om mina gröna övervintrare i februari. inte för att jag vet när det är bäst, men för att det är då jag kommer få tid. hoppas ni får fin o frisk helg!

  4. Önskar trevlig helg till dig också. Som avbrott till Tintin kan jag tipsa om "Any human heart", finns på SVT Play. Brittiskt drama! 🙂

  5. Underbart att vi är påväg mot dessa tider igen, då det är dags att tänka på omplantering:)Jag skulle tro att det är helt ok att börja nu, pelargoner är överlevare, t.o.m. mina fingrar klarar dem, och de är INTE gröna;) MEN för säkrhets skull, lyssna på fler råd än från mig;)Mvh Milla

  6. pelargonfeber var det ja, såg du Konstig Design på formex? Annars måste du nästan kika här;)http://njutbarating.blogspot.com/2012/01/kd-konstig-design.html underbara Pelargontryck…Kram Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *