Annas rum just nu II

 

 

 

Jag är egentligen lite som Anna själv. Som ber folk hålla för ögonen utanför så att hon kan gå in och göra i ordning det där sista piffet innan hon med förväntan säger – Nu får du titta. Man vill att allt skall vara klart innan man säger Tada liksom. Men det är ju även skoj att följa framväxten av något och hur planer tar form. Vi får ta lite i taget. Finheter från Ylva Skarp kom upp i går på väggen bakom soffan. De ger just det där värdefulla ljuset där bakom och skänker reflektioner så att det inte blir en slät vägg bara.

 

 

Ofta är det bra att skaffa sig en symbol för det som man vill göra när man skall fixa i ett rum. När det gäller Annas rum har jag gjort moodboards som jag har visat henne. Hon har förkastat och lagt till och tillsammans har vi gått framåt. Den där symbolen för rummet blev ett tryck av Therese Sennerholt. Jag vill att hon skall vakna varje morgon och se tavlan. Och även om hon inte alltid tycker så när hon tittar sig i spegeln, så finns den där bredvid som en påminnelse om att det visst är så.

 

 

Lagerhaus har lite fina grafiska saker just nu, t ex anteckningsblock och pennor

 

 

Och så såklart – affischerna. Många. Tack kära washitejp – igen :).

 

 Annas rum just nu I finns här

20 comments

  1. Å men kolla!!! Såå snyggt W! Och genomtänkt.. Nu vill jag med sätta igång med mina barns rum : ) Suck.. fast jag har vårat allrum först.. Knepigt det där. När man väl är färdig med alla rum. Så ska man börja om igen.. Det tar aldrig slut när man är som jag och säkert många andra med : )) Men ack så roligt det är!!

  2. Jättefint! Och så roligt att följa tankar och idéer kring lite större barns rum. Småbarnsrum finns det ju massvis med bilder på, men dessa skolbarn, som har egna åsikter om hur saker och ting ska vara… Suck. Det är inte lätt att få till det alla gånger. Min dotter är ett par år yngre så vi väntar lite till innan det blir "pre-tonårsrum". Men det är så kul att du delar med dig. Tack för det!

  3. The super ordinary: Denna gång går vi liksom all in i ett rum. Barnrummen har varit lite så där – lite i taget och lite tillfälligt och det har varken blivit hackat eller malet. Nu vill jag ha en helhetssyn och köra racet här på en gång, innan vi går vidare till något annat. Vi har lillebrors rum på lut och stora allrummet där uppe. Det finns som sagt alltid något att sysselsätta sig med i tanken 🙂 Och visst är det skoj!Liselotte: Det är det största sovrummet på övervåningen, nästan 16 kvm. En husritning finns här om man vill se: http://www.enmammasdag.com/weronica/index.php?m_id=bloggar&mod=blog&display=post&id=4766&id2=170&resultpage=0&num=0Annas rum är det på 15, 9 kvm. Hon har sängen där skrivbordet är på bilden och soffdivandelen är där sängen är inritad på ritningen. Även om det är ett ganska stort rum, så har det varit lite trixigt att få till det, men nu tycker jag att vi har funnit fram till något som kan fungera.Lina: 🙂 Anna gillar det rosa mer i det nya sammanhanget som det nu kom i. Vi har väl tänkt att fixa med väggarna, men det känns inte lika brådskande nu när rummet är uppdaterat på andra sätt. Det blev liksom en brygga från prinsessrosa till tidig tonåring och lite tryggt att ha kvar ett litet steg i det gamla också :).

  4. Lotta: Det är väl just det. Barnkammare kan man ju inreda efter eget huvud och smak, men när det blir lite större så finns det ju en vilja till när man skall få ihop det 🙂 Denna gång har jag tänkt lite annorlunda och haft mer av mina inredarögon påslagna. Jag kan varmt rekommendera att göra moodboards som utgångspunkt för diskussionen med barnen. Det är lite lättare för dem att se när de har något att ta ställning till. Sedan har jag styrt en del med vissa saker, medan Anna får flippa ut bäst hon vill på en del grejer. För så tycker jag att det skall få vara. Även om grunden är fast och kan växas med, så måste barnen få sätta sina avtryck och känna att de är medskapare. Mer kommer framöver. Tack!

  5. Fantastiskt snyggt! Ett riktigt drömrum. Välkomponerat och mycket fina detaljer. Gillar speciellt Sennerholt-trycket med det viktiga budskapet, det skulle jag gärna vilja att min 10-åring också hade i sitt rum. Superinspirerande!

  6. Tack du fina Weronica för alla dina fina ord i dag. Jag andas djupt och leer, så fina ord från dig betyder mycket. Du är liksom lite av en favvotjtj i bloggvärlden för mig. Gulp. Att skriva så till någon utan att känna sig litelite töntig är svårt. Men jag kan. För att jag menar det. Weronica, tack.Kram Tinaps. din dotters rum är nästan retsamt på pricken… så mycket likt det som surrar i min skalle också inför stundande makeovers hos mina fina tjejer 😉

  7. Jättefint rum! Jag hade ett stort rum när jag var liten. Min dotters rum är bara 9 kvm. (men så har de ju ett gemensamt lekrum.)

  8. Vackert och hållbart. Känns som något Anna kan komma att trivas med länge men ändå ändra och förnya på sitt sätt. 🙂 Gillar verkligen de fina trycken både från Skarp och Sennerholt!

  9. Vilket rum!!! Din dotter måste vara lycklig………Ylva Skarps nya finingar tänker jag ta in i butiken, de är verkligen snygga.I går fick jag ta det tråkiga beslutet att inte gå kursen……… I bland vill man mycket men får inte allt det där att gå ihop rent tidsmässigt. Så nu är det butiken, uppdragen och familjen som går i första hand och det känns bra :)Kram till dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.