Fabriken: Glas i inredningen

Årets första Fabrikstema är glas i inredningen. 1994. Min blivande man och jag är på bilsemester. I glasriket. Jag höjer radion när detta hörs. Och övertalar honom att åka tillbaka en skumpig väg mellan Orrefors och Kosta för att jag nog ändå vill köpa två karaffer istället för bara en. Tänk er den man som går med på glasbruksrace en stekhet fotbollssommar och finn någon att hålla fast vid.

 

 

 

När jag gör temainlägg så brukar jag finna en tråd och skala bort annat. Den här gången blir det istället spetigt och mycket och allt möjligt. Lite som glaset själv som finns och fungerar på många olika sätt. Jag börjar med våra dörrar på nedervåningen. Trogna läsare kanske minns hur den helt öppna planlösningen blev mer och mer sluten när huset planerades. Den sista saken blev att sätta in dörrar. Det tidstypiska svaret från vår hussäljare var: Dörrar? är du riktigt säker på detta? Det blir ju en lite instängd känsla. Jag är så himla glad över våra dörrar. Varje dag. Och så är de av glas också. 

 

 

Jodå, jag har också ett gäng med loppisfyndade bruna flaskor. Ljuset blir så fint i dem och de får stå på lite olika platser efter humör och säsong.

 

 

Vid matplatsen har vi skjutdörrar. även de av glas.

 

 

Vår matbordslampa. Klassiska Romeo Moon av Starck. 

 

 

Just denna säsong tycker jag extra mycket om glas. För att det snappar upp och reflekterar det lilla ljus som når oss och som för varje dag blir mer och mer.

 

 

Två * Koskinen på mitt sidobord. Block Lamp och Lantern

 

 

Tung kristallvas från Orrefors. Köpt under någon av de där glasriketurerna. Vackrast utan något i.

 

 

Hommage till en av mina favoriter inom formgivning – Ingegerd Råman. Slowfox ljuslyktor och Olympiavas. 

 

 

Så mina glasdroppar som jag har haft med i många olika sammanhang. De är så vackra.

 

 

Lite kristallmagi.

 

 

Bidrag till Fabrikens tema Glas i inredningen.

24 comments

  1. Åh så fina bilder. Fint med trä och bruna inslag mot vitt och allt glas:). Alltid lika inspirerande att titta in hos dig!

  2. Haha, jag får en rolig bild i huvudet när jag tänker mig hur ni åker genom det vackra småländska landskapet med min gamle skolkamrat Martin aka E-Type på högsta volym som ren stilkrock! Glas i inredning har varit stående tema i många år hos mig och Tradera har varit min främsta kanal till mina små glassamlingar i huset. Nu blev jag genast glas-inspirerad igen när jag ser dina fina glasbilder.

  3. Mmmmm så fint !!Glasdörrar är väl inte instängt. Håller med dig på den punkten skitsnyggt ju.E-type låtar tränar jag till. Jag gillar E-type!!

  4. Hemmahososs: Tack! Britta: Haha! Precis så var det. Eurodisco på fullt ös, Småland och alla mina glasgrejer – Nostalgi 🙂 Visst är det något särskilt med glas.Christina: Glas är vackert!Sofia: Visst är det så. Alltid så fint.LiseLotte: Jag tror att det var lite droppen för vår husförsäljare 🙂 När vi beställde hus var det nästan uteslutande helt öppna planlösningar med vardagsrum och kök i ett. När jag då började prata om dörrar förstod han liksom ingenting. Men glad är jag för att jag valde det ändå 🙂 Jag gillar också E-type. Pepplåtar!

  5. Åhå så fint. Jag vill bara trycka på knappen för att se om min kommentar dyker upp idag då?! Kanske, kanske. Vilken underbar tolkning, spretig eller inte, är den helt underbar. Pinterest-spöt är i full gång. Och vilken man du har som åker tillbaka för en karaff. Det bevisar mycket <3.

  6. Toppklass! Både på bilder och text. Håller helt med om att öppen planlösning ibland kan vara överreklamerat. Gillar verkligen era dörrar!Trevlig helg!Kram Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published.