14 comments

  1. precis!intressant f.ö. att höra Herman Lindqvists totalsågning av dessa fruktansvärt olämpliga och dessutom fula namn… (på aftonbladet)

  2. Tummen upp (även om det inte är något favoritnamn för egen del) för visst får man känslan av att de själva har bestämt och är det så att Folke Bernadottes fru finns med i bilden så är väl inte det fy skam…. Trevlig helg!

  3. Efter en lång telefonkonferens med min mor – som jag har ärvt mitt lite osunda royalistiska intresse från 😉 konstaterar vi båda att detta namn inte alls var vad vi förväntade oss. Lindqvist tog sannerligen till storsläggan där och lite mer diplomatiskt kan man väl uttrycka sig i frågan måhända 🙂 Detta med namn är ju alltid roligt att diskutera och med tanke på mina barns namn gillar ju jag klassiskt. Så nej, hjärtat klappar inte för namnet Estelle i kombination med de tre andra namnen, men man får väl lov att vänja sig nu 🙂

  4. Haha jeg gjettet virkelig på Louise Isabel! Fordi jeg måtte jo google tidligere svenske dronninger, men snakk om å bomme helt da. Jeg var helt sikker på at hun ville få navnet Louise etter sin farmor, men nei.. Tja Estelle betyr visst stjerne så betydningen er jo ikke så dum da. Silvia etter sin mormor var jo veldig flott da :)Uansett så grattis til Sverige, LillSessan var nok veldig kjært etter som svenske kungehuset har slitt litt i motbakke en stund. Vel vel 🙂 Et etterlengtet barn er alltid kjærkommet, uansett navn :)ps. jeg savner Fredagssvepene dine! 🙂

  5. Trevlig helg och grattis till er nya hertiginna. 🙂 Är också aningens svalt inställd till namnen. Namnet Estelle ger mig helt andra associationer än en prinsessa. Är allt mer konservativ än vad jag vill erkänna tror jag. :-)Det blir säkert en fantastisk liten tjej.

  6. Om det är något som är väldigt olämpligt så är det väl Herman Lindqvists uttalande. Estelle är ett släktnamn och de har säkert haft det i åtanke när de valde namn. Det låter som många tror att de bara tagit något påhittat, konstigt namn för att sticka ut. Dessa personer borde resa lite mer runt om i Europa så märker de att det finns många Estelle.. Även om namnvalet var helt oväntat så tycker jag inte att man behöver överreagera som så många tycks ha gjort. Trångsynta människor, fnys 😉 Hermans bitska uttalande lär han nog få äta upp!En del spekulationer kring tänkbara namn innan var ju också ganska okunniga. Jag är ingen kungafamiljsfantast men t o m jag förstår att Sofia (mitt namn för övrigt!) inte var ett troligt val med tanke på att prinsens sambo heter så. Hedvig var det också många som spekulerade kring men det är väl namnet på ett av Daniels syskonbarn?Nåväl, jag är glad över att Estelle kommer vara "vår" hertiginna!

  7. Tycker att Estelle klingar allt för mycket som en dokusåpa-deltagare… men kanske är det just en dokusåpa som kungahuset är nuförtiden. 🙂 Och varför inte ett svenskt namn om nu kungahuset ska vara reklampelare för Sverige?

  8. Herman Lindqvist bor bara några gator bort från mig här i paris-förorten, så det kanske vore läge att ringa på, stifta bekantskap och dryfta frågan lite närmare?Skämt åsido, jag tycker det är kul att de nyblivna föräldrarna gick sin egen väg, däremot gillar jag inte namnet Estelle… Här i Frankrike är de flesta Estelle i 30-40 årsåldern, så det är inget namn jag förknippar med en söt liten bebis… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *