Söndagen den 18 mars

 

 

Det börjar väl så sakteliga bli mer som vanligt här efter den sjuka veckan. Vi har dock en lapp med kryss som tillägg på washiväggen i köket. Henrik räknar ner sina penicillintabletter. För det där flytande gick inte alls. Efter mycket om och men i går, så fick han tabletter utskrivna istället. Lite som att välja mellan pest och kolera eftersom det är svårt att svälja. Men nu har han fått lite trygghet i att han klarar det och tillsammans med Medcoat – tack H för tipset – som ger den där lilla extra förvissningen om att det är lite lättare, så går det till slut. Det slinker inte ner lätt och kräver sina försök, men vad som helst verkar bättre än det flytande. 

 

 

Och så vansinnigt skönt när det går att fylla i ett kryss. Sju stycken kvar. Heja min älskade pojke!

 

Fin söndag till er!

signature

11 comments

  1. Åh ja det är jobbigt med den där medicin som ska smakar illa eller är stor och som måste ner.. Vad skönt att det funkar bättre nu! Måste fråga var du skrivit ut (för jag gissar att du gjort det?) ansiktet från Fornasetti? Kram

  2. Lisa: Det är ett tapetprov som jag klippt i. Tanten som dricker te kallas den här hemma 🙂 Fin söndag! Kram

  3. Åååå vilka härliga bilder! Så fiiint och krispigt med de vita tulpanerna mot det svartvita på väggen. Härligt! Pinicillin är vedervärdigt, speciellt Kåvepenin om det är den din lille äter. Vi brukar suga på en isbit lite innan, ta penicillinen och dricka en klunk coca cola efteråt. Den proceduren har funkat fint genom alla halsflusskurer. Kram!

  4. Åh, tack för tips om Medcoat!!! Med ordination av en 3-månaders Kåvepenin-kur för bägge barnen, varav ett barn som kör våga-vägra-tablett, känns detta som ett potentiellt lyft för att slippa saft-antibiotika-drinkblandandet (som oftast inträffar kvällstid efter tandborstning p g a glömska – så på med tandborsten igen till ingens förtjusning…Tack för din ärliga härliga blogg – njuter och ler ofta så igenkännande! Hoppas också så att du mår bättre efter värk och sjukdom!Kram!

  5. Härligt!Och ja, de som smaksatte penicillinet måste ha varit på droger! Så fruktansvärt äckliga. Vad fick vi sist – choklad/citron! Jamen häpp liksom. Hör man ju att det smakar urk!Kram och kryssa på.

  6. Vilken bra uppfinning – Medcoat! Det ska jag tipsa mina nära och kära med småbarn om! När min minsting (nu 18 år) hade sina upprepade öroninflammationer som liten var det ett helvete med det illasmakande flytande penicillinet så vi övergick till tabletter och de gick ned i en sked med sylt. Och det körde han med till ganska nyligen, ha ha!

  7. Tack för era fina kommentarer! De värmer gott här i feberfrossan!Madelene: Den är köpt för typ tolv år sedan hos R.O.O.M när det låg på Kungsholmen. Still going strong 🙂

  8. Vilket jättefint hem du har! Är in hit och läser lite då och då och har en fråga ang dina Bestlite som syns här på bild. Är själv på g att inhandla två st till vardagsrummet men är lite osäker på storlek då jag aldrig sett dem "live". Vad har du för dia på dina svarta? Minsta storleken som jag hittat är 16 cm i dia, men dina ser lite mindre ut 🙂 Krya på er också! Kram från mig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *