Påsklov

 

 

Vi kör väl fjädrar ett litet tag till. Det är så himla grått och regnigt där utanför, så man kan behöva all färg och pigga hönor som man kan få för tillfället. Jag inleder påsklovet med att rensa. Nu har jag kommit till ett sådant där läge då det är omöjligt att igonorera alla högar igen. Och eftersom jag hade gigantiskt många inredningstidningar under en stor hög av plock som har legat där och gottat till sig ett bra tag, så får man väl antaga att jag inte bläddrar ett endaste dugg i dem. Så jag sitter där med mina tidningar. Och tänker först – gulp. Skall jag verkligen? Sedan blir jag handlingskraftig och osentimental och så börjar jag riva ut. Ritsch. Nu skall det utrivna hålas och in i en pärm där det bara kommer att vara sådana där extra fina reportage som jag skrev om i går. Och snälla – låt mig inte bygga upp dessa högar igen. Snälla, snälla, snälla. Men jag har ju gjort det varendaste gång hittills, så det är ju en bön för de som inte hör. Men jag hoppas såklart. Att det skall bli denna gång som blir den som vänder alltihopa. Hoppet är det sista som överger en :).

signature

6 comments

  1. Jag står inför samma energislukande projekt. Och alldeles nyss när jag tömde brevlådan hade två nya tidningar anlänt ….back to square one. En så grå och kall dag som idag kan om jag tänker bara bli till det bättre med de nya färskingarna som nyss dök upp!Keep turning the pages!

  2. Jag håller mina högar varmt. Ser dem som en installation här hemma. Nästan som en möbel jag inte kan slita mig ifrån. Jag sysselsatte mig en kväll i julas med att lägga dem i nummerordning och jag jublade för varje tidning jag hade hela årgångar av. Sånt är rätt kul i brist på annat. Men en pärm med de finaste reportagen är ju en dröm. Bra idé.

  3. Rackarns trevlig bildkomposition! Hörru, när du har rensat i dina egna högar så kan du väl ånga hit och rensa vidare. Jag gjorde mig faktiskt av med två årgångar (-09 & -10) Sköna Hem just före jul och det svider lite varje gång jag tittar på den nu så låga högen. Alltså, varför ska det vara så himla svårt…Jag minns ett högt 20-talshem i Hus & Hem (kan ha varit -97 tror jag) där huset var gult på utsidan och sådär befriande ljust, gardinlöst och detaljbevarat och där jag vet att jag första gången såg "kaninlampan"… Ett köksspecial i Sköna Hem (-96 tror jag) har också satt sig djupt i hjärtat… Tyvärr har jag inte kvar de tidningarna, utrensningen skedde mer naturligt förr, då barnen var små och gillade att tugga mammas glassiga magasin. Det kanske är det man ska hyra in för att få ordning i röran – en bebis. : )Lycka till!Kram.

  4. Så där gör jag också emellanåt. Fast det är svårt att slänga tidningen trots att jag rivit ut godbitarna, för jag vet av erfarenhet att jag kan bli inspirerad senare av något som känns lite trist just då 🙂 Men den där högen med favoritreportage (som också genomgår en rensning ibland:) den är härlig att ha sedan! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *