Fredagssvepet vecka 15

Efter påskens färgkavalkad känner jag för lite lugnare uttryck. Håll till godo med veckans fredagssvep!

 

Skirt, vitt från stylist Saša Anti och fotograf Patric Johansson/Livet Hemma IKEA.

Nya Ballerina-skålarna av Claesson Koivisto Rune för Skultuna på min önskelista.

En av mina favoriter som jag återkommer till varje vår. åh, så man vill glida fram i London med tjusig trench på.

Reklam för Burberry Brit 2006.

Höganässervisen av Front har utökats med en liten kanna.

Nordiska trädgårdar pågår för tillfället i Stockholm, se bloggrapporter bland annat här och här. Man kan bläddra i mässkatalogen digitalt här. Jag är inte på plats, men hoppas på lite jaktlycka för egen del när jag skall botanisera lite i svärföräldrarnas lador i dag. Förra året fann jag mycket fint till innergården och jag har bestämt ett svagt minne av det finns några mer godbitar. Vi får se om lyckan står mig bi. Om inte annat så drömmer jag ljuva utedrömmar om Byarums bruk. En fantastiskt fin katalog har de. Titta här.

De här kryddpinnarna i stengods är några av de finare jag sett i genren. Från Saga Keramik/Epla.

Berättelsen är bekant för oss som läst Per Olov Enquists fantastiska roman som snart kommer i nyutgåva i pocket. Självklart vill jag se A Royal Affair som har Sverigepremiär i kväll.

Söndagar är redan intecknade med TV för mig denna vår. Nu drar även Downton Abbey -Julian Fellowes Titanic igång på samma dag. Man måste väl titta lite även på detta.

Den verkar så fin denna bok med magiska bilder om matlagning på en av Sveriges mest isolerade ögrupper. Läs även en intervju med författarinnan Sarah Anderin i SVD.

Sommarkänsla i kjolen Majvor från Indiska.

Det står ett par ute i hallen. Sådär kritvita som bara ett par nya kan vara. Med hopp om värmen.

Min themesong just precis nu.

Jag hoppas att Ni alla får en riktigt fin helg!

signature

17 comments

  1. Dom kan dom Claesson Koivisto Rune ; ) Snyggt som tusan. Kommer du till Stockholm så kolla in Skultunas lilla butik på Grev Turegatan. Fint som snus ; ) Fin helg önskar Pållan.

  2. Frida är den bästa just nu! Helt suverän! Tack för ett fint svep. Skönt med vitt även om jag själv inte alls är färdig med färg. Trevlig helg!

  3. Älskar dina fredagssvep!En stor anledning till att jag fastnade för bloggen och nu följer den varje dag!Gillar också när du sätter ihop dida klädcollage, du har bra smak.Happy friday:)//Annie

  4. Åh. Fint. Vitt och fräscht! Måste läsa boken och se filmen. Får se i vilken ordning. Kommer nog att bli en härlig debatt om huruvida filmen är en rip-off boken…Funderade ett tag att bege mig bort till mässan. Men gå på mässa i vecka 40… Kanske inte! Önskar dig en fin helg!

  5. Gillar din blogg hemskt mycket. Den är inspirerande! Du skrev att Downton Abbey börjar, när???? Har inte sett det, och jag älskar den serien. // Rita

  6. Tack för alla era hejarop! De sporrar mig till att svepa vidare :)Rita: Jag menar att det är samma manusförfattare till Titanic som börjar på söndag som till Downton Abbey. Vi får se det så länge, tills Downton är tillbaka med en tredje säsong senare i år. Trevlig helg!

  7. Hittade precis hit via Rosboken(!) när jag skulle länka den till njutvarjeminut från Bokus. Fin blogg och vilka härliga bilder i "Fredagssvepet"!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *