Trädgårdsrum

 

 

 

Det är mycket tankar kring trädgård och uteliv nu. Jag tittar lite i bildmapparna på datorn för inspiration och hamnar på Gotland från förra sommaren. När det gäller grönt så har jag helt klart tagit allra flest bilder på växthus, plank och staket av olika slag samt rosor. Växthus kan jag lämna därhän när det gäller den egna trädgården än så länge, men de andra delarna upptar mina tankar för fullt. Vi har en ganska öppen framsida och jag skulle gärna komplettera ligusterhäcken innåt huset med någon typ av staket med något grönt på för att få lite mer ombonat mot gatan och garageuppfarten. Jag tycker om detta som finns framför växthuset på Skulpturfabriken. 

 

 

Ett mer täckande plank med humle. Jag hoppas att vi kan få hjälp med att sätta upp någon mer avskärmning kring trädäcket till sommaren. Det är bra med ett stort däck, men det är lätt att det blir en lite ödslig känsla när man har en trädgård i vardande till. 

 

 

I wish. Ett knotigt gammalt träd som ger skugga till några vita soffor. Det lär inte hända hos oss på många, många år ännu :). Därför är jag sugen på att göra någon typ av sittplats med grus på sikt mitt i gräsmattan så att man kan sitta inåt huset med lite bersåkänsla. Häckplantor? Syrén? Pergola med klätterväxter? Skärmar? Vet inte och det blir kanske inte heller gjort i år, men planer får man ju lov att ha.

 

 

Och så alla dessa rosor. Jag är i början av min passion. Jag läser och tittar och försöker lära mig olika sorter. Jag vill ha fler och i takt med att mina förslag på rabatter blir mer omfångsrika, så suckar mannen djupt. Men han brukar tycka att det blir himla bra – sedan :).

Och jo, det blir Gotland även i sommar. En passion det med.

På tal om Gotland – en ny sida med tips från ön är på gång i juni. Förmodligen ingen högoddsare att jag kommer att klicka in mig där för att kolla läget när den lanserats :).

signature

9 comments

  1. Mm skulpturfabriken – mums!Ja det blir nog en sväng till vännerna på Gotland för oss med i sommar men kanske mer mot slutet av sommaren:)Har storslagna planer för vår lilla täppa med men vi får se hur det går med det…KRAM

  2. Åh, så fina bilder. Jag hade önskat minst två gamla knotiga träd i vår trädgård, men det kan jag såklart bara drömma om. Kanske det kan komma något nytt iallfall :)Kramar Kicki

  3. Bilderna åkte rätt in i inspirationsmappen! Har lite samma funderingar och tankar kring våran trädgård..Ha en fin kväll! Kram

  4. Inspirerande bilder!!! Här planeras det också trädgård för fullt. En ny värld som öppnat sig för mig och det är ju så kul!Jag frossar i trädgårdsprogram just nu. Har du sett "Världens trädgårdar" med Monty Don? Där får man inspiration i massor./Jenny

  5. Lustigt! Sitter i mitt nybyggarland och skissar på en grusplats med omgivande häck. Den andra halvan klagar på att gräset som så nyligen såtts ska ge vika på denna plätt. Ja, så kan det gå. Allt följer inte ursprungsplanen….och tur är väl def för det här blir så myckeg bättre! Frågan kretsar nu kring val av häck. Syren? Häggmispel? Vintergrönt? Fortsätt rApportera om di a funderingar och val, snälla du. Det är så inspirerande och peppande för oss i samma fas. …och tack för bilderna! Ljuvliga!//Sara

  6. Härliga inspirerande trädgårdsbilder! Ja man kan ju grubbla länge på hur det ska se ut därute. Inte helt lätt alla gånger, men roligt är det. Ska bli kul att se vad du hittar på!Vi är upp över öronen i stenläggartankar – vad ska vi välja, och vem ska få äran att göra jobbet. Typ. Jobbigt i stunden, men när jag tänker på att det kommer vara stenlagt och klart innan året är slut (peppar peppar) så känns det genast mycket lättare 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *