Grön glädje

 

 

 

Jag har grav plantskoleabstinens. Det var alltför länge sedan nu. Så man får slå till när tillfälle uppenbarar sig. Som i en matvaruaffär en vanlig tisdag mellan "glöm inte att köpa bananer" och "hur många liter mjölk skall vi ha".  Då står de där. Två stycken kvar. Små uppstammade italienska rosmarin för nitton kronor stycket. Plötsligt blev det aningen roligare att handla. Innan mitt gröna öga öppnades hade jag med all säkerhet inte ens sett dem. Jo, kanske förresten, för ibland köpte jag hem en sådan där "mäklarbasilika" som stendog några dagar senare hemma hos oss. Men nu kan jag liksom inte låta bli. Så denna gråa dag glädjs jag åt mina fina i köket. Och jag skall ta väl hand om er så att ni kan få leva hela långa sommaren ute – lovar! 

Och så hissar jag såklart mitt numera ganska stora lager av gamla terracottakrukor. Sådant kan få pulsen att gå upp det med :).

signature

12 comments

  1. Hua, en sådan där mäklarbasilika (helfestligt namn förresten) köpte jag hem igår. Den slokar redan och jag ångrar mig djupt. Kramar Kicki

  2. Kicki: Sätt den i vattenbad och låt den dricka sig riktigt blöt, så piggar den nog på sig. För det är ju himla gott med basilika! Kram W

  3. Härligt, jag går igång jag med. Jag fäster blicken på din bild och ser inte ens längre att det snöar utanför mitt fönster. Näpp. Vår, grönska, kryddlukt, kalkådrade krukor och vår ska det vara. Japp.Kram.

  4. I förmiddags fastnade jag framför gårdagens repris av Go Kväll och fick följa med till Sanna Töringes hus i Italien. En titt kan rekommenderas varmt.Nya boken är inköpt och nu dags att gå lös på citroner och rosmarin!Snygg kruka!

  5. Vilken lycka! Min "mäklar-basilika" bokstavligt talat (fast jo jag äter av den också) hade ännu en gång vissnat, men ger man den rikligt med vatten ofta så håller den sig förvånansvärt länge.

  6. He he, jag är fortfarande en sån som köper hem "mäklarbasilika" men efter det här inlägget så inser jag att jag måste sluta ;)Ser att du har L:A Brukets tvål, brukar fingra på deras produkter då vi besöker Länna Möbler. Är de bra?

  7. Alla: Tack för fina kommentarer! Och inget ont om basilika – men den kräver mycket vatten, något som jag inte insåg tidigare 🙂 Annixen: Jag köpte denna utan att först ha doftat på den. Vanilj liksom – en av mina favoriter. Sedan tyckte jag att den luktade – man. Den var liksom helt fel på mig. Så barnen kallar det manstvål och det är maken som använder den i köket. Han gillar den och jag vill nosa på fler sorter. För förpackningen är rackarns snygg. Min Savon de Marseille står lite bakom där på bilden. En klassiker som består för min del.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *