Ögonen

 

 

Jo, det var ju de där ögonens vara eller icke vara hemma hos oss. De har legat i sitt rör sedan 2006 som jag konstaterade i höstas. Men så plötsligt en dag fick de komma upp därifrån. Det handlar naturligtvis om min spontana dotter, som är handlingarnas dam till skillnad från sin mamma. Har du inga affischer som jag kan få till mitt rum? Vad är det i det här röret? ögonen som är på kakaoburken? Jag tar den. Hon var lite bekymrad över den där texten längst ner och tyckte att det skulle vara coolast med bara ögonen, men sedan fick de nåd. Och även denna mamma tycker att de blev klockrena på den där väggen. Snälla chokladögon som håller koll på mardrömmar liksom. Så till sist blev även våra väggar med ikon :).

14 comments

  1. Så fint det blev! Jag måste erkänna att även jag suktar efter en likadan trots att jag egentligen kan bli lite trött på att den verkar finnas i varje hem. Misstänker att det så småningom kan komma att dyka upp nåt liknande här:-)

  2. Carin: Hon har en Malmbyrå för underkläder och annat som komplement till sin garderob. PS-skåpet fungerar för sådant där "löst" som måste förvaras någonstans av typen pysselgrejer, tidningar, väskor etcetera etcetera Eftersom vi skulle få plats med en soffa, så åkte en Billybokhylla ut, så det är lite av det innehållet som fått plats i skåpet.

  3. Jag tycker om den här, en fin klassiker.Måste fråga; hur svårt var det för er att välja hus när ni planerade att bygga? Det är ju ganska långt bort för oss (om vi blir så lyckliga att vi får tomt) men jag har redan börjat bli gråhårig av alla olika husmodeller och företag… Hur ska man liksom veta att det är ett bra företag – hur ska man bli klok på vilket hus som blir bäst?! GAH!Inget hus är perfekt heller. Har hakat upp mig på Trivselhus skiss Arkitektens idé 168:B (och bara det är ju farligt; att haka upp sig – svårt att se annat med öppna ögon då) men då tycker jag ändå förvaringsutrymmen är bristfälliga och nedre toaletten vill jag ju ha fönster i. Var ska man börja liksom? Jag bli alldeles matt!

  4. Ja de där ögonen är helt underbara 🙂 Vilket härligt rum din tjej har! Jag har sätt att hon har tavlan " You are amazing just the way you are" av Therese Sennerholt. Vet du var man kan få tag i denna plansch, hon verkar inte sälja den längre på hennes hemsida. Den är helt underbar och ett viktigt budskap som jag också skulle vilja ha i mitt barns rum.Härlig fredag öskar jag dig!Kram Carolin

  5. Tina: Ja du, vet inte om jag är någon expert alls i denna fråga 🙂 Vårt utgångsläge var ju att vi bodde mitt inne i centrum och var ganska desperata när detta dök upp. Vi hade signat oss för ett annat bygge, men det blev inget av det. Vi hade inte heller bott i hus innan, så vi hade liksom ingen jämförelsepunkt vid planeringen. Ganska ofta är jag glad att det blev så bra som det blev med de utgångspunkterna 🙂 Tomterna såldes av ett husföretag så det fanns inget att välja på där – kanske tur där. Så jag satte mig med företagets kataloger. Snabbt gick allt och jag gick mest på husets uttryck tror jag. Efteråt tänker jag att det var lite tur att det gick undan, för jag är ju en sådan som kan förlora mig i ALLT när det gäller ett projekt. Ibland måste man ju komma till skott liksom. Vet inte alls om du blir klokare av detta – förmodligen inte 🙂 – men lite snabba reflektioner denna dag. //WCarolin: Kontakta Therese Sennerholt via mejl, så kanske hon vet om någon återförsäljare har den kvar. Jag är himla glad att jag investerade i den till Anna. Den blev startpunkten och en viktig sak i rummets omgörning. En fin fredag till dig med! //W

  6. Ja, det kan ju faktiskt ha varit tur att ni inte hade fler att välja på – för vilken djungel det är… Ja, vi tänkte i alla fall att om det blir dags måste vi begränsa oss till max 3 företag och titta på deras hus endast. Får se om det hjälper oss… 😀

  7. Så fint det blev! Snygg kontrast med det grafiska och plåtskåpen till den gulliga rosa väggen. Hoppas min glädje-inspiration tidigare i veckan kan förkorta din seg-period något :)kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.