Samling

 

 

 

Jag har alltid varit något av en liten ekorre. Och såklart samlat på massor av saker genom åren. Bokmärken, suddigum, brevpapper och sälar är några av tingen. Men jag var också sådär så att jag samlade in själva essensen av något och skrev julen 1983 på ett kuvert med torra granbarr. Jag har bättrat mig med åren – betydligt – men det ligger ju något roligt i att samla. Numera har jag i alla fall två pågående samlingar. Det är inte särskilt ofta som de utökas – insatsen har höjts lite sedan luktsudden – men det är desto mer tillfredsställande när det kommer till något nytt. En samling består av muggar av åsa Lindström. Jag kan säkerligen inte hålla mig från att utöka den i sommar. En annan består av tennföremål från Svenskt Tenn. Ovan syns en del av samlingen som pågått i säkerligen femton år. Det senaste tillskottet är den lilla knottriga från serien Non Funkis av Eva Hild som jag fick i påskpresent. Ett Stockholmsbesök är i vardande. Vi får väl se om det blir något mer till tennsamlingen eller något annat till hemmet. Det är stört omöjligt för min del att gå ut genom de dörrarna utan någon liten påse. 

Jag hoppas att Ni får en fin start på veckan!

13 comments

  1. Jag diggar samlingar, och dina går inte av för hackor. Spännande att se vad som gömmer sig hos ST nästa gång… :)Fin bild också, med läcker speglingeffekt i pyramiden. Kram.

  2. Ja, nu samlar du på saker som kan hänga med resten av livet. Så urfina muggar och Svenskt Tenn kan man inte annat än älska :)Kram

  3. Jag är också en liten ekorre, men numera har jag för mycket av så mycket att jag helt enkelt inte lockas av att samla något annat än på snälla människor omkring mig! 🙂

  4. Kannor av alla de slag är stor passion. Karaffer, små och stora. Älskar att ställa fram massor av både små och stora kannor/karaffer på vinmiddagar med vatten i. Eller vin, saft eller mjölk. Härligt med samlingar. Kul med granbarr, mycket kreativt och pyssligt!/Caroline

  5. Riktig snygga ting. Har en resa till storstaden inplanerad nu i vår och ett besök till Svenskt Tenn står högst upp listan <3 kram Jenny

  6. Muggarna från Åsa Lindström är så himla fina! Vet du om man kan köpa dem på nätet någonstans?

  7. Tack för alla fina kommentarer! Att samla är skoj :)Maria: Vad jag vet så finns de inte att köpa online. Jag tror att Konsthantverkarna säljer dem i Stockholm också om du har nära dig. //W

Leave a Reply

Your email address will not be published.