Att inspirera sig

 

 

 

Nu har jag varit och inspirerat mig i huvudstaden igen. Ack, ack, sicka bilköer för lantisar som oss. Vi är inte vana vid en och en halvtimme i snigelfart. Jag förstår att det är vardagsmat för många, men jag är inte van vid att använda tiden så. Respekt till er som får göra det med jämna mellanrum. Men till slut så kom vi in till staden. Solen glittrade i Nybroviken. Det kändes som om det finns hopp om vår i alla fall. Det blev en kort visit inne i centrum denna gång, för fokus låg på handelsträdgårdarna. Men Svenskt Tenn såklart. Min "Tusen och en natt" affär. Jag beundrade åter denna pjäs, men den kvarstår på min önskelista. Det fick bli lite annat smått. Och så påfyllning på teblandningen som har blivit en stor favorit. 

 

 

Jag älskar när saker befinner sig så där lite i limbo. När de fortfarande är kvar i påsarna med papper på sig, ännu inte införlivade i hemmet, fortfarande skimrande. De får gärna stå så ett tag för att behålla lite av känslan. Nördigt? Absolut supernördigt. Men det kan man kosta på sig ibland :). 

 

 

Jo, det fanns några fröpåsar kvar till mig.

 

 

Ljuva Ulriksdals. Den finaste av plantskolor. Nu var det naturligtvis omöjligt att inte gå loss bland alla vackra gammeldags pelargoner, bland annat Kronprinsesse Mary, i växthusen. Och så köpte jag fyra rosor – klassiska New Dawn och Martin Frobisher- till trädgården. Inspirerad är jag. Tack Stockholm!

signature

17 comments

  1. Ganska så magiskt att lite fluffigt papper kan fortsätta att ge den känslan du hade när du klev in i skattkammaren på Strandvägen.Slog ju följe häromdagen med en annan "mamma" och fick möjligheten att uppleva Stockholm från ett annat perspektiv. Ganska bra faktiskt för jag glömde helt bort att shoppa åt mig själv!Njut av de nya fina och solen idag!

  2. tack för denna under-underbara inspiration. och jag ska faktiskt ta en runda ut till ulriksdal imorgon. är bara rädd för att kortet kommer brinna sedan ;)kram. och hoppas du mår lite bättre nu. ulrika

  3. Nu blir jag nyfiken på rosorna. Vad var det för sorter? En inspirationsresa låter som ljuv musik in mina instängda-i-kontrorlandskaps-öron!//Sara

  4. Åh, vilket härligt hav av påsar! Dom där fröpåsarna skulle jag också vilja ha, om inte annat bara för att dekorera med :)Ljuva Ulriksdal, jag förstår att du inte gick tomhänt därifrån :)Anna

  5. Man vill ju behålla den där nyköpta ouppackade känslan ett tag! Såklart man får vara lite nördig. (ännu nördigare att fotografera det också 🙂 🙂 Fina och spännande bilder blev det!

  6. Åh vad trevligt med besök både på Tennet och hos Rappne! Tråkigt dock att ni fick uppleva stans trafikinfarkt hardcore. Gårdagen var faktiskt exceptionell, även för oss luttrade Stockholmare. Kram!

  7. Den där vasen alltså, den är fantastiskt fin. Vill ge en massa bloggkärlek tillbaka till dig och passa på att tacka för inspirationen:)

  8. Härlig dag du haft på två favoritställen!Tycker inte alls du är nördig utan totallt normal,MÅSTE ju njuta ordentligt innan det plockas fram:)

  9. Å jag förstår verkligen vad du menar med att ha grejerna kvar i påsarna! Liksom, lyckan som väntar när man ska packa upp det! Den spar man gärna på 🙂

  10. Vilken härlig blogg du har:) Jag tänkte följa men hittar varken twitter eller FB???Vill du ha inrednings-inspiration samt delta i en tävling kan du kolla in min blogg:)Ha en kanonveckaLOVE Maria på inredningsvis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *