Fredagssvepet vecka 19

En lite regnig och grå vecka detta, men nu kör vi fredag och helg. Håll till godo med veckans fredagssvep!

SVT börjar reprisera Downton Abbey med start i morgon kväll. För er som ännu inte har sett, eller för oss invigda som vill lindra abstinensen inför säsong tre som kommer någon gång i höst. Favorit – såklart – Maggie Smith som änkegrevinnan Grantham.

Jag har inte kommit till skott med glassmaskin ännu, men det är nära nu känner jag. Möjligen är det en av mina favoriter inom genren vackra kokböcker – Elisabeth Johansson – som kommer att tippa mig över kanten. Nya Glass med bilder av Anna Kern verkar kunna göra sådant med en.

Nystartade keramikföretaget Sthål har börjat synas i stylade matreportage den senaste tiden. Finheter är de, de vackra skålarna och uppläggningsfaten.

Fina mattan Alma från Brita Sweden.

Brasilianska sommartoner med vacker video.

Slingrande gröna bladverk till vårt nya utebord.

Man vill sniffa på allt detta. Love & Toast via Annixen.

Min son bar bestämt mitt förhållningssätt till regn denna säsong. “Men mamma, du som tycker så mycket om växter, måste ju gilla regnet, för det är ju det bästa som växterna vet”. Jo, man skall tänka på sina kompisar – alltid :). Klassiskt Birdcage-paraply från Fulton.

Well, well, man får spara bra länge i så fall ;). Skojiga är de väskorna från Maude & Tilda som nu finns hos Accessora.

Virginia Woolfs klassiker Ett eget rum har precis kommit i svensk nyöversättning. På min lista inför sommarläsningen.

Jag hoppas att Ni alla får en riktigt fin helg!

signature

21 comments

  1. Glassboken stod jag och kikade i igår, borde ha köpt den känner jag nu;) Och Sthåls vackra keramik blev jag förälskad i sist på Formex…Kramar

  2. Keramiken från Sthål var nytt för mig – sååå fint! Skall försöka hitta det på min Stockholmstur nästa vecka =) Tack för tipset. Ha en fin helg! Ulrika

  3. Nämen den där väskan är ju ljuvlig! Klickade mig direkt in och skrattade åt samtliga texter. Till och med Jesus gillar Tom Ford – såklart att han gör!! :)Kanske borde jag se DA, det brukar visa sig att vi gillar samma tv (och då syftar jag inte bara på GG, som jag tyvärr börjat ledsna lite på..)Ha en finfin helg. Även om regn gynnar gräsmattan hoppas jag på solsken! Kram

  4. Åh nu gjorde du mig glad. Älskar Downtown Abby, det bästa på läääänge. Jag har inget emot att se det igen… och mannen som inte sett det har faktiskt sagt att han vill se det. Så japp, vi bänkar oss här.Kram Jannike

  5. Fint svep, som vanligt. Ser alltid fram emot det:). Underbar keramik från Sthål! Har idag köpt ett planteringbord från Rusta för att ha på landet (tack för tips;). Är du nöjd med det, verkar det vara hyfsad kvalitet och står det ute dygnet runt? Tacksam för svar. Trevlig helg!

  6. Hemmahososs: Snabbt svar i farten mellan fotograferingar 🙂 Nu har jag ju inte haft bordet så länge. Jag är jättenöjd med konstruktion, stabilitet och höjd – var dock beredd på att förborra lite hål. Vad jag har hört så är det lite känsligt för mycket vatten. Jag har därför placerat det under en takås samt att jag slänger över ett skydd när det regnar mycket. Det återstår helt enkelt att se hur det fungerar i det långa loppet i praktiken 🙂 Trevlig helg! //W Och Sofia: Vet inte riktigt i Sverige, men jag tror att Fulton skickar hit också. Och Asos har haft tidigare. Man må googla :)Tusen tack för övriga hejarop! //W

  7. Ååå hade ett liknande paraply när jag var liten. Nostalgi! En klar favorit idag när regnet nte vill l droppa och stämningen i ditt fina svep matchar sinnessämningen här perfekt.Jag är nog snart nsam om att inte ha sett Downton. Det får bli ändring på det nu efter ditt tips. Trevlig fortsättning på helgen!//Sara

  8. Uppföljning till tidigare kommentar:- NU har jag gjort det! Sett Downton Abby alltså.Förväntningarna var skyhöga efter alla hyllningskörer. Erkänner direkt att jag är bedårad! Helt fantastiskt. Kläderna, miljöerna och gestaltningarna…ååå…det här blir en fin följeslagare nu på försommaren.Ha en fin måndag!//Sara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *