Körsbärsblom

 

 

 

Vi har regntunga skyar här i dag, men värmen gör att vårt lilla klotkörsbär på framsidan har bestämt sig för att börja blomma. Allt är så magiskt när man har mycket som är tämligen nyplanterat. Varje perenn som skjuter skott, varje ros som får några nya blad, varje liten blomma. Jag kan tänka mig att jag nästan kommer att spricka av förväntan när den första rosknoppen kommer. Jag kommer att hänga där varje dag och kolla när det är dags. Denna trädgårdslusta. Den berikar mitt liv.

Och så är jag grymt irriterad över att jag ännu inte får beträda gräsmattan och ta bort ett antal illgula maskrosor. Det är liksom stort och smått och upp och ner där ute 🙂

signature

7 comments

  1. Fin bild! Så hoppfullt med de där små körsbärsblommorna, en dag då det regnar även här, himlen är grå, förkylningen har greppat kroppen och ett ilsket skavsår gäckar mig. Det är då jag bara vill stanna i din blogg och stänga dörren. :)Mer grönska och vackra bildkomponeringar. Kram.

  2. Du sveper verkligen med mig i din trädgårdslusta. Jag önskar jag hade ork till mer utejobb men just nu räcker det bara till att vika bebiskläder och baka muffins 🙂 Blir väl inte så mycket bättre sen men lite gott i pallkragarna och piffa på det det fina planteringsbordet du har tipsat om ska jag nog få till i alla fall.Under tiden får jag njuta av dina vackra bilder.Kram.

  3. Det måste vara en underbar känsla att se det man planterat själv växa och blomma! Njuter som alltid av dina bilder. Snart vill jag se dina nya Grythyttor in action! 😉 Kram

  4. Oj så fint! Jag tycker så jättemycket om blommande fruktträd – särskilt äppelblom. När vi gifte oss var det fina lilla källarvalvet vi hade ceremonin i smyckad med stora fång av blommande äppelkvistar!Måste också tipsa dig (och alla andra) om maskrosbekämpning – försök inte dra upp dem, de blir bara fler då eftersom det oftast är omöjligt att få med hela roten. Varje rotbit som blir kvar i jorden bildar flera nya plantor, som en liten bukett runt den avbrutna rotytan. Bästa sättet är att använda gräsgödning med ogräsbekämpning, helt suveränt! Gräset blir friskt och starkt och ogräset håller sig borta. Om de rackarna vuxit sig stora i rabatterna funkar det bra med Round-up. Lycka till med din härliga trädgård!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *