Himmelsvep

Fredagsfeeling en onsdag? Du har nog banne mig rätt, Liselotte. Så dagen kallar väl för ett svep. Lite sådär i farten denna gång. Men med samma vanliga förhoppning om att Ni får en hejdundrande fin helg!

 

Till en solig blå sådan hoppas jag.

Tredje numret av by Fryd finns ute nu. Tittgodis.

Det verkar vara detsamma med denna. Tittgodis. ännu inte inlemmad i min kokbokssamling, men jag skulle kalla det en tidsfråga nu. Missa inte heller fina bloggen.

Rabarber. åh, ljuva rabarber. Smakar som allra godast just precis nu.

Bilder från Le Parfait som frestar med ingefärsstekt rabarber med pistagemandel.

Det är lite plågsamt för en icke-huvudstadsbo och tillika förpackningsnörd att se alla rapporter från Stockholmsöppningen av Ladurée. Men kanske tur att jag inte har närmare, för jag skulle förmodligen förköpa mig för att få nöjet att äga de fina askarna och påsarna.

Fotografi av Anna på Rackarungar som skådat en bit av himlen

Jag föll inte som en fura i början när jag såg Downton Abbey första gången. Det hade liksom allt, men saknade ändå det där som fick pulsen att slå hårt, hårt. Nu när jag ser om tycker jag att det är mycket bättre än jag mindes det. Så jag ser igen. Såklart.

Äsch, missade IKEA:s solcellslampor när jag var där förra veckan. För himla fina ser de ut.

Förra gången var första säsongen för mig och Så mycket bättre. Nu är alla artisterna klara för tredje omgången. Ingen högoddsare att jag kommer att sitta och titta i höst. Miss Li bland annat och Maja Ivarsson. Oh boy – typ.

Lantlivs sommarhem kom i butik i går. Absolut bläddervärde, även om den var lite mer “lantlig” än förra årets upplagor. Bland annat ett gotlandshem som jag redan har ögonslukat ett antal gånger. Och fler lär det bli :).

Ta hand om er!

Kram W

signature

21 comments

  1. Tårtboken kom hem förra veckan och ja, den behöver du till din samling! :)Tack för tipset om IKEAs lampor… vi ska dit imorgon och det är just utelivs-avdelningen jag siktat denna gång. :)Skön helg!

  2. HA HA!Tack du goa W. Jag var förbi den lilla butiken på Nybrogatan i går innan vår bloggträff. Trångt om saligheten var det och det jag fastnade för var tre små ljus i en bedårande svart ask med hundar på. Jag fastande dock inte för priset 😉 Lantlivs omslag föll mig i smaken den här gången.Ha en bra fredag!!

  3. Tack för ett onsdagssvep!Och jag som i lördags stod och knödde ner kartongen å påsarna från Ladurée i en papperskorg på tunnelbanan efter vi käkat våra macarons… Kanske skulle sänt dessa till dig – fyllda med innehåll!/Hälsn från "trött som en gnu sedan igår"

  4. Men Karin LG, vilken synd att slänga förpackningen!!Och W, härligt, härligt – ett svep – idag! När lill-fredag blir som bäst. Och tack för länk. Klart att det är ok. Den där tårtboken – vill ha! Hög tid att publicera en önskelista inför mors dag 😉 Ha en fin långhelg. Kram!

  5. Nämen! Ska ju zzzova nu, men någonting sa mig att jag skulle titta in en sväng till idag. Sicken tur! Himlen blev allt en bit närmare denna onsdag! Tack för att du sveper omkring oss läsare!//sara

  6. Lite varning på IKEA-lyktorna! De..lyser liksom inte. Lampan är så svag att den knappt lyser upp lyktan, och inte lyser den särskilt länge heller. Men man kan köpa lyktorna och fylla på med en vanlig ljusslinga som kan ringla i och ur några fina bollar på rad…. Tårtboken ser grym ut!

  7. Jag är säker på att du har ett finger med i laget, du engelsk’tokiga’ W :), när det gäller mitt Downtown tittande. Första gången det gick tog jag mig inte tid, trots att jag ‘hörde dig tjata’ om det härinne. Sedan såg jag Titanic och det gav verkligen mersmak. Nu ser jag framemot att frossa i frasande klänningar, tunga sammetsgardiner och klassamhällets pros and cons. Mest cons såklart, men ibland väldigt dråpliga cons… Maggie Smith!!! (hon förtjänar verkligen tre utropstecken, minst)Hoppas att solen behagar lysa en smula på dina trädgårdbestyr snart!:)/helena

  8. Härliga bilder!Jag köpte nästan identiska lampor på Rusta förra sommaren som hängt ute sen dess. Funkar perfekt och supermysigt. Du kanske har närmare till Rusta, tyckte jag såg att de har dem i år också!Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *