Grön glädje

 

 

 

En regnig Himmelfärdseftermiddag på en plantskola. Grön glädje. Och en hel del med hem.

 

 

Klöver – en klar klättrare på trendbarometern för växter detta år, liksom heliotrop och så klassikern lavendel förstås.

 

 

Ananassalvia och citrontimjan – underbart doftande båda två, liksom favoriten rosmarin.

 

 

Årets första chokladblommor. Ett måste för mig.

 

 

Sedan följer jag David Carlssons råd om att testa rosor i kruka innan man planterar ut dem i trädgården. Denna sommar blir det två Madame Boll för mig som förhoppningsvis frodas och kan planteras ut till hösten.

 

 

Alldeles fulltankad med grön energi.

 

Med hopp om en fin fortsättning på långhelgen!

signature

14 comments

  1. Vad kul! Jag har också varit på en handelsträdgård idag. Nästan det första jag fick syn på var en chokladblomma som stod där och log mot mig 🙂

  2. Underbart fint – alltihop. Chokladblomma inköpt här också. Heliotrop och klöver får det nog bli för mig också nästa gång jag besöker plantskolan. Nu kliar det rejält i planteringsfingrarna!

  3. Så underbart med grön glädje! 🙂 Här har det planterats tomater, gurka, physalis och paprika idag. Ser fram emot att skörda om några månader. Madame Boll är en underbar ros (för övrigt densamma som Comte de Chambord). Helt klart en favorit hos mig!Trevlig helg!Kram Karin

  4. Så härlig inspiration du ger, måste till plantskolan imorgon bums känner jag. Trevlig helg/ Karin i Stenungsund

  5. Halloj! Hörde av en god vän att chokladblommor kan hanteras likadant som Dahlior på hösten när det är dags för kylan att komma. Spar alltså knölen/rötterna frostfritt och torrt och nästa år- i med dem i jorden igen. Vattna ljummet och vips så vaknar en ny stor chokladblomma till liv! Kan vara . värt att pröva! De är ju så rackarns fina (och dyra!) Ser framför mig att jag har ett helt hav av chokladblomster till slut….

  6. Jag föll också pladask för klövern, så alldeles vansinnigt vacker i den mörka tonen, tronar nu bredvid vita penséer på framsidan, inte uppätna av rådjur ännu : ) Fina växter du fått med dig hem! Malin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *