Sommarens krukor

 

 

 

Barnen har studiedag här i dag, så det blir en mjukstart in i veckan. Vi har äntligen härlig värme här, och hjärnan går genast in i ett lagom tuffande tempo med uteliv, blommor, grill och sitta på trädäcket och bläddra i magasin. Ingen vill gå in. Disken tronar upp sig i köket tills det blir kväll. Man blir nästan glad över de första myggbetten dagar som dessa. Nästan :). På terassen ser krukorna och planteringarna ut ungefär som förra året. Jag har mina favoriter som återkommer, men några nyheter har tagit plats. 

 

 

I de stora zinkbaljorna har jag samplanerat chokladblommor, lavendel, heliotrop och klöver. Det är riktigt fint med de färgkombinationerna och lite olika nivårerna på växterna.

 

 

Här sitter vi och hänger. I går åt vi ute vid nya möblerna för första gången. Ack, ack, detta ljuva försommarliv. 

Jag får många frågor om behandlingen av terassen – all information finns i detta inlägg från förra året. 

Hoppas att Ni får en fin start på veckan!

8 comments

  1. W … dina nya fina stolar. Jag döööör så fina!Och stort grattis till vinsten hos Ica. Halleluja vad skoj!Den kommer ju passa in alldeles fab hos dig, ser jag det … Ha en mysig vecka. Ulrika

  2. Vilka planteringar, så fint! Jag styr och ställer med familjens trädgårdsmästare från amningssolstolen. så refererar jag till dig, " … Vill så lökar i oktober och köpa chokladblommor, och en stor zinkkruka vill jag ha!.. Och betong-grejer är snyggt.. ." Mycket inspiration, nästa för mycket för att hantera.. 🙂

  3. Jättefina bilder, verkligen! Vad är det för träslag ni har på ert jättefina trädäck?

  4. Hej, Så fint du har ordnat. Jag undrar bara hur du gör när du planterar i en zink balja?Jag har fått tag i en stor gammal balja men är osäker om jag måste borra hål i botten eller om det räcker med lecakulor i botten?Tacksam för tips från ett odlingsproffs 😉

  5. Cicki: Det är vanligt tryckt virke som sedan är behandlat med lasyr. Tack!Johanna: Odlingsproffs – det tackar vi för 😉 Skenet bedrar kan jag säga – men ack så skoj det är! Jag planterade en sommar med bara lecakulor och det regnade massor – helsura växter. Denna gång har vi borrat fyra hål i botten. Men det beror ju lite på var man ställer dem också. Men under bar himmel, så rekommenderar jag hål i botten. En regnig sommar hoppas vi såklart inte på, men man vet ju aldrig 🙂 //WAlla: Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published.