Sommarens krukor II

 

 

 

Jag har som sagt blivit med mina första olivträd. Jag har inte undgått den boom som rått när det gäller medelhavsväxter, men på något sätt har jag ändå kommit förbi det, möjligtvis med tanken om svårskött. Vi får väl se hur det är med den saken. För nu har vi två mindre träd på terassen. Och jag gillar hur de skapar höjd därute. 

 

 

Här har vi det mer grafiskt och stilrent, men jag tycker ändå om att blanda i lite kontraster som patinerade lerkrukor, en gammal trälåda och lite rost. 

 

 

Här står jätteverbenorna på tillväxt. Det skall bli lila vajande senare i sommar. Nu i fyra exemplar, för jag tyckte så himla mycket om dem förra året. Ett annat tips är citronverbena i kruka. De doftar underbart.

 

 

En rejäl pollenrush här i helgen. Allt är täckt med ett gult lager. Men det hör väl tiden till kan tänkas.

 

En fin start på veckan till er!

signature

14 comments

  1. Mycket fint i krukorna där! Även jag kör repris på jätteverbenan – längtar till lite lila vajande framöver.Citronverbenan har jag inte luktat på, tack för tips.Hos oss är det mesta täckt av "stenkapardamm" istället…

  2. Olivträd är en stor favorit här hemma, har samlat på mig sju stycken!!!Håller med om citronverbenan – den är ett måsteför mig varje år, tyvärr lyckas jag INTE övervintra den – har du lyckats med det?Kram åsa

  3. Du tar så fina bilder! Det är alltid lika kul att titta in hos dig. Snyggt med det svarta, gröna och vita. Och så har du mina favoritstolar som står högt på min önskelista. Love them!/Camilla

  4. Vackert med hortensian i terracotta krukan! Är den svåskött utomhus? Har en ståendes i hallen och tycker det är på håret att jag hinner vattna den i tid varje dag 🙂 Och figurerna från Skulpturfabriken är underbara! Undra om man kan beställa de via någon nätbutik..vet du? Kram

  5. Det är så fint, så fint! På sommaren är väl olivträden lättskötta. Men över vintern… ingen lätt match. I år verkar det faktiskt som att det till synes döda trädet tar sig. Jag håller tummarna :)Kramar

  6. Vilken fin kruk-bonanza! Och det gula pudret börjar gå mig på nerverna. Jag torkar och borstar, men man kanske borde rycka på axlarna och säga; det hör till! Hellre gul beläggning än snöslask I guess..

  7. Tack för fina kommentarer, alla!Lisa: Njaee – eller något i den stilen 🙂 De är kinkiga de där hortensiorna var de än står. Men om man bara håller koll på när de börjar sloka och då sänker ner dem i en hink vatten så att de får dricka sig omättliga, så fungerar de. Jag skall plantera ut de här vita sedan har jag tänkt mig. Vi får väl se hur det projektet avlöper. Vet inte om de går att beställa – förmodligen via Skulpturfabriken då. Hör av dig dit, så kan de säkert hjälpa dig. Jag planerar att utöka samlingen i sommar. Det svåra är att välja när man står där 🙂 //W

  8. Fina bilder, jag testar också olivträd för första gången. De är ju otroligt fina, hoppas man klarar övervintringen bara!

  9. Tack så mycket! Tyckte de kändes igen från någonstans men kunde inte riktigt sätta fingret på det 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *