Befriad

 

Jag avlägger härmed apport från mitt påskprojekt om att rensa bland mina gigantiska tidningshögar. Snart två månader har gått sedan jag frigjorde mig själv från massor av papper – och peppar, peppar – det har faktiskt fungerat ganska så bra. Det gäller att ha en tämligen osentimental inställning här och verkligen bara spara sådant som man vill se igen. Ritsch. Bara så brutalt. Håla och direkt in i pärmar. Man kastar såklart sådant som man kanske vill se sedan. Jag får ont i magen när jag tänker på all trädgårdsinspiration som jag kastat genom åren, när jag bara ville se flådiga stadsvåningar, men det får man väl leva med. Sedan har jag blivit lite bättre på att inte köpa också. Förnuftiga jag kan stå där och tänka om jag verkligen behöver se ett hem till som jag sedan förmodligen kommer att kasta. Och lite stiltje känns det som just nu – håller med Lotta Agaton. Och kommer vi att läsa fler och fler magasin digitalt framledes? Vi kommer snart att bli med iPad – såklart hur nyfiken som helst på Trendensers projekt.

I en liknande anda satte jag paus på mitt Pinterest-konto. Jag började ju entustiastiskt att pinna några månader i vintras, men sedan kom jag av mig. Visst är det inspirerande, men samtidigt är det sunt för mig att vara en bildhamstrare på alla fronter? Jag scannar fortfarande ibland, men nu var det ett bra tag sedan jag pinnade själv. Jag har nog inte riktigt kommit fram hur jag skall ha det där. Jag kanske sätter igång igen, men för nu har jag utövat inspirationsfengshui på ett antal fronter :).

UPDATE: Och så får jag nya Elle Interiör i brevlådan. Och blir förälskad i pappret igen. Den kan jag nog inte rensa ut sedan ;).

Och tusen tack för trädgårdströst nedan! Nu har det regnat och åter regnat här, så jag har tagit en paus från det gröna. Men snart står jag där igen, med nytt hopp såklart. Och inte skall ni avskräckas. Ni vet, man glömmer när man möts av en förförande knopp. Det är liksom värt allt på vägen dit. Och har man tio rosor (jo, jag har faktiskt så många bebisar nu), så finns det ju alltid hopp för någon :).

signature

16 comments

 1. Pållan: Mohahahaha – du har absolut NOLL att oroa dig över hälsar denna drottning av högbildare 🙂 Alla aktuella magasin, alla säsongsmagasin som jag sparar för att ha allt samlat, alla böcker, alla papper, alla broschyrer, alla allting. så no worries 😉

 2. Heja dig Weronica! Det är verkligen en befriande känsla att rensa och slänga. På något vis går man med lite lättare steg efteråt (för att inte tala om hur mycket plats man plötsligt får).Här hemma har jag gått hårt åt tidningsberget. Bara behållit sådant som säger tjong i mig. Resten får vara. Svårast har jag dock haft att göra mig av med mattidningarna. Hrm, får helt klart jobba med den biten. ;)Ta hand om dig bland rivandet och tidningshögarna och ha en fin måndag. :)Kram Lotta

 3. Lotta: Absolut så. Jag kan inte spara allt – i alla fall inte när det rör sig om ett antal magasin i månaden. Och när man finner dammiga exemplar långt ner i högarna som man egentligen aldrig tittar i – men i och för sig är himla glad över att veta att de finns där – nej till slut måste man säga goodbye 🙂 Detsamma!

 4. Rensa är som du skriver befriande, inte mycket som slår den känslan. Har klarat av tre flyttar men stora tidningshögar, kan bara inte kasta dem. Riktiga guldgruvor emellanåt. För att inte tala om alla pengar de kostat… Kram!

 5. Lina: Jag hade ångest ett bra tag när jag slängde min samling av Sköna Hem från 1996 och framåt och bara sparade en del godbitar, men jag lever ju vidare utan den uppenbarligen. Och nu rykte samlingen av Family Living från dess första nummer. Visst gör det ont ibland – förnekar det ej – men för mig kändes det befriande att göra mig av med dessa snuttefiltar nu. Det kommer ju nya om man säger så 🙂

 6. Creando: Högarna gav mig liksom inte energi längre, utan var bara ett dammigt eländigt gnagande dåligt samvete. Det finns ju så mycket snyggt man kan göra med magasinshögar, men mina var inte till stor glädje för någon. Mer energi utan dem faktiskt och då har man ju gjort rätt ändå :)Pållan: Absolut! Jag skrev en brinnande krönika förra året till böckernas försvar kontra läsplatta. Ack, ack, inget kan få mig att överge mina kära böcker… Och när man liksom drar in doften av ett nytt pappersmagasin och bläddrar fram – inte mycket slår det. Däremot är det skoj att följa utvecklingen digitalt, men någon verklig ersättare tror jag inte på, däremot komplement. Heja oss magasinsjunkies 🙂

 7. Har det projektet rullande, även jag. Nån tidning i veckan ryker, och nyinköpen försöker jag bromsa. Testade Trendenser via Ipaden men njae… inte helt såld. Priset är ju underbart, men jag tycker inte att det gav så mycket mer än vad jag redan idag får från hennes fina blogg? Så njae, blev omdömet 🙂

 8. Min stora last i livet är just inredningsmagasin. Försöker konstant att dra ned på dem men det är svårt. För att jag inte fullständigt ska belamras så är min rutin (ja, jag har lyckats lära mig) ett nummer in, det gamla ut. Det gör att jag alltid har några magasin liggande och jag bläddrar igenom dem om och om igen. När det nya nymret kommer vet jag vad jag vill spara för reportage i det gamla numret. Det sorterar jag upp i en av tre pärmar som jag har sorterat upp i t.ex trädgård, kök, färg o.s.v. Sen blir det att rensa igenom pärmarna igen. Jag har genom åren märkt att de hem som blir kvar i pärmarna är ofta de enkla (dock ej minimalistiska som jag tycker har en tendens att bli själlöst) och naturnära. Det har hjälpt mig mycket i val av möbler och inredning till hemmet. Av ren nyfikenhet, vilka tidningar prenumererad du på? Elle har jag förstått men vilka fler? Själv har jag snöat in på alldeles för många. de som jag regelbundet läser är Sköna Hem, Lantliv, Kloka hem, Allt i hemmet och Bolig pluss. Plaza är också en tidning jag köpt sista året, eller åren. Från att ha varit riktigt tråkig så tycker jag den har gjort ett jättelyft. Allt gott till dig, Weronica!

 9. Jessica: Ja, det gäller att få det rullande. Min ambition nu är att kolla genom förra månadens skörd och dra ur vad jag vill ha där, när nästa månads alla nummer är här. Skoj med Trendenserrecension! Skall bli himla kul att läsa själv sedan!

 10. Mimmie: Hello, kära tidningsjunkie 🙂 Visst är det en last, men även något utvecklande och inspirerande som för en framåt och får en att tänka till många gånger. Och precis som du gör försöker jag göra nu. Jag har en trädgårds/sommarpärm och en för allmänna hem. Jag är likadan – bläddrar och bläddrar i aktuell hög och då är det ju vissa som blir tittade på mer. Host – prenumererar på Sköna Hem, Residence, Elle Interiör,Family Living, Trädgårdsliv, Elle, Elle Mat och Vin, Allt om trädgård, Lantliv, norska Elle Decor. Köper danska RUM (just nu ges den ej ut i Sverige), norska Interiörmagasinet ibland och en del andra strönummer av danska inredningstidningar. Just nu har jag avslutat prenumeration på Allt i Hemmet, Hus & Hem och Plaza. Plaza åker nog tillbaka in i prenumerationsrullan snart med tanke på lyftet där som sagt. Kort sagt – just nu dessa och då har jag ändå dragit ner lite. Host :).

 11. Ha ha härligt med en magasin-bikt! Jag är alltså inte ensam om denna flykt till drömmarnas hem som aldrig tar slut. När man tror att man sett det allra finaste hemmet så dyker genast ett nytt upp! Som idag när nya Elle dök upp, då nästan svimmade jag – 3 drömhem i en tidning!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *