Dagens inspiration: Retroväxter

 

Förra veckans Formexrapporter duggade tätt. Jag var inte på plats själv, men med all bevakning fick man sig stämningen till livs ändå. Alla verkar överens om att The Odd Nest av Odd Birds var riktigt bra – se rapporter bland annat hos Frida och Sofia. Det var mycket grönsaker och växter som satte stämningen, men innan jag surfade in hos Blomsterfrämjandet såg jag inte riktigt allt kring det gröna. Man har aktivit arbetat med "svenskodlade krukväxter i retrostil som begonia, tagetes, älghornsbräken och ormbunkar". Otroligt inspirerande! Ormbunkens återtåg har redan skett, men tro det eller ej – nu blir jag sugen på den ultimata mormorsblomman begonia till mina blomsterbord. Den såg jag inte riktigt komma faktiskt :)!

Pressbild: Blomsterfrämjandet.

signature

3 comments

  1. Begonia klarar sig bra ute under sommaren.Jag har en knallröd i en korg och den köpte jag i maj och den är snudd på lika fin fortfarande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *