Två höstfavoriter

 

Följare på Instagram (weronicaf) såg höstanemonerna i en uncut version med en osminkad trädgårdstant redan i går. Jag fann två till fyndpris som jag skall plantera i krukor. Det är en lyxig blomma att krukplantera, men den lyfter och är så elegant i höstvinden. För plantering i rabatt är våren den bästa så att de hinner rota sig, så i vår hoppas jag att jag finner några fina till utplantering. Och mina vita anemoner vajar där ute från förra året.

 

 

Perenn ljung i en rosa ton som även den skall till en kruka. Man kan inte tro det när det är fullt påslag på våren i april att tiden skall komma då man hellre drar sig inåt igen. Men så är fallet nu. Man glömmer att vattna. Klipper inte ner överblommat lika snabbt. Och det känns som om det räcker med några krukor där man rör sig. Men det är det som är tjusningen med säsonger. Allt har sin tid.

 

 

Och så fick jag den där bänken som jag önskade mig. Den står på innergården och glänser. Och är lika fin alla säsonger.

 

 

signature

12 comments

  1. (Asså, less jag blir när kommentaren försvinner… short version kommer här…)Så fint!Ljuvlig bänk, passar in fint där! Snygg kombo med rosa.Höstanemoner fyndade jag förra hösten – hade dom sen nere i jorden över vintern och tog upp i krukan till våren igen.Har inte varit på plantskolan på länge, men börjar lite smått känna suget efter ett (sista?) besök.

  2. Det är inga som helst problem att trycka ner anemonerna i jorden nu i höst om du vill det. Jag gjorde det med mina, hade dem på baksidan men flyttade dem till framför huset när vi stambytt (rabatten liksom försvann eftersom all jord var borta) och första året blev dom lite lägre, det var allt. Nu är dom lika höga och fina som förr.

  3. Finns det något vackrare än höstanemoner? Och sjunger inte Ola Magnell om dem? Eller till och med hr en skiva uppkallad efter dem. Ljuvliga blommor hur som helst.

  4. Osminkad trädgårdstant aka trädgårdsguru. Joho, inget att skratta åt, jag suger åt mig av allt. Det är så tjusigt allting, och fast bänken inte har med gröna fingrar att göra blir jag nästan religiös! Gudars så fin. Sagolikt snygg!

  5. Alla: Vi tycks vara många som tycker om höstanemoner. Visst är det en ljuvlig blomma! Jag planterade sex vita förra våren. Några har inte kommit upp, medan några har gjort det. De rosa tycks tåligare – skall satsa på en som heter Robustina eller liknande – och verkar sprida sig lätt. Nina – går säkerligen utmärkt även nu, man får testa och se helt enkelt. Dessa tänker jag ha nära mig där jag passerar nu för att njuta mycket. Man kanske kan peta ner dem i jord sedan och se om de kommer tillbaka? Anna – 🙂 Kul att du gillar!

  6. Åh halva priset! Lyx, stod och tittade på dem härom dagen när det skulle fyllas en höstkruka men tyckte att 150 pix krukan var lite mastigt… Ser att flera ovan lyckats med sina trots höstplantering, lyckostar de också. Beror säkert på var i landet man bor, vilken vinter osv, men så klart värt försöket!Så fina bilder, som alltid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *