Fredagssvepet vecka 36

Även om jag tappert kämpar mig kvar vid tanken om sensommar, så får man väl ändå lov att säga att hösten gjort stora insteg denna vecka. Men låt gå för det. Den här första tiden är det lätt att vara höstromantiker och omfamna allt. Säsongsskiften är alltid mina favoriter. Och det är nu som inspirationen får fatt ordentligt. Vi celebrerar väl den första veckan i september med ett fredagssvep i många nyanser av brunt. Håll till godo!

 

Elisabeth Johansson är en av mina favoriter när det gäller genren "kokböcker som man inte kan ha för många av – eller kan man det". Samtliga pajer som är uppsatta på min standardlista har hennes signatur. Just nu är det äppelpajen som är i fokus. Nu kommer en stor bok om Choklad. Oemåtståndlig såklart och rakt upp på önskelistan. 

 

 

Brunt läder är det finaste och blir bara finare ju mer det används. Ett tredje (eller fjärde förresten) fint blir det nu i fin väska från WERA/Åhléns. 

 

Om det finns minsta chans att få in Maggie Smith någonstans, så tar man den. Såklart. I höst blir det dräkter från TV-serien hos Hallwylska. Man kan tänka sig att det är perfekta omgivningar för kläderna. Pressbild: Hallwylska.

Så var det de där lökarna. Tulpaner kan man väl vänta lite med måhända, men de arma snödropparna skall banne mig ner i jorden i helgen. Punkt. Bild: Weronica – En mammas dag.

Jag har blivit med mitt första fat från Sthål. Det kan mycket väl tänkas att det blir fler. Den där bruna nyansen är så fin.

 

Ylva Skarp visade upp nya tryck på Formex som snart skall anläda till hennes webbutik. Jag gillar vidareutvecklingen av kaligrafin till något som känns mycket nu. Och på tal om det. Tegel ser vi mycket av just nu. En bubblare som snart slår ut i full blom tror jag.

Alla försök att locka med barnen ut i skogen under studiedagarna har varit tämligen misslyckade. Det har varit tal om myror, jordgetingar, myggor och annat som helt omöjliggjort utflykt. Hrmpf. Skogsromantik i tappning av Lotta Agaton för finska Lundia. 

Veckans fredagsmusik

Vi tycks inte få nog av fluffiga pappersdekorationer för tillfället. Fin enkel variant från Miss Etoile/Inreda.com. 

Familjekärlek från Isa Form. 

Nya Sweet Paul finns att läsa här.

 

Jag hoppas att Ni alla får en riktigt fin helg!

 

signature

7 comments

  1. Jag och min man pratar ofta om alla akuta åtgärder vi gjorde när vi precis flyttat in i huset. "det där måste verkligen göras, det måste bort, mållas, slå ut, bygga in" blabla.. En av de sakerna var att måla en röd tegelvägg i köket vit. Tror du att vi kommer ångra oss? Jag har en svag känsla av det…Dina underbara bilder påminner mig att jag bor 10 minuter från Zetas. Ska jag trotsa förkylningen och åka dit redan idag?Snödroppar säger du? hmmm…

  2. Sicken tur att du plåtade lökar hos Zetas! De satte ju en finfin ton till hela svepet. Svepet som i sig har blivit en institution och intas under närmast cermoniella former här på fredagarna!//Sara

  3. Tack för ett härligt fredagssvep! Jag har också satt i sinnet att se utställningen på Hallwylska. Vi ställde in utemöblerna igår, så nu måste också jag erkänna att det är höst, fast det bär emot…. Hoppas du och din familj får en härlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *