Doftande

 

 

Jag har saknat det sinnliga i doften. Märker jag nu. Från Date-flaskorna med Pamela, Isabel, Jessica och de andra flickorna, till Body Shops parfymoljor – jordgubb och mango – till taxfree från charterresor med Trèsor, Dune och Tendre Poison. Allt glömdes när man snusade bebisnacke. Då var alla andra dofter överflödiga. Min dotter fyller elva år om några månader. Men dofterna har fortsatt att vara där. I bakgrunden. Nu var det dock dags igen. Jag har blivit Pulpifierad. Från att ha blivit förförd vid parfymdisken, till att gå runt och bekanta oss med varandra i vardagen för att nu få känslan att vi kan bli ett strävsamt gammalt par tillsammans. Det känns som en till dimension i livet. Faktiskt. Att ha ett stråk med Pulp med. Fint. Så lockas jag av tanken från Ben Gorham att man bör ha ett litet doftbibliotek. Stämningar, årstider, känslor svarar mot olika dofter. Såklart att det är smart att säga det när man säljer dyra parfymer, men det ligger nog något i det också. Känns lustfyllt. Att tänka lite mera på sig själv igen. De små bebisarna är stora nu, men har man riktigt tur så får man fortfarande sätta näsan i nacken och känna. -Är du klar snart, mamma?  -Bara lite, lite till.

 

signature

9 comments

  1. Jag har precis det där biblioteket du pratar om. Kan aldrig motstå en god doft, oavsett om det är doftljus, parfym eller kanelbullar!Även om dagarna hemma med den där bebisnacken just nu är fler än tunga parfymdagar. Men en för fin fest, en för casual, en för jobb, en för helg, sommar, vinter, höst… Jodå, ett litet bibliotek är det allt. Väldigt vackert beskrivet, som så ofta. Dune… Jag minns Dune. Jag valde Shalimar i samma era. Och Montana.

  2. Precis som Anna så hade jag Shalimar.. väldigt tung men ååå så underbar! Poison hade jag också ett tag. En gammal trotjänare är annars Thierry Muglers "Angel". Nu är det Clean som används flitigt men jag börjar tröttna.

  3. Och jag har just stiftat bekantskap med "La Tulipe" – som jag blev överförtjust i! Fick tjatat mig till ett doftprov på NK i Sthlm för bli säker på min sak. Nu blir det beställning från hemsidan. Nästan i klass med bebisnacke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *