Mer rosor

 

 

Aldrig i hela mitt liv – och då menar jag aldrig – hade jag kunnat föreställa mig att jag efter min fjärde sommar i huset skulle ha fem olika sorters rosor här. Det fanns inte ens som en tanke någonstans att jag skulle kunna tänka mig rosor i min trädgård. Tantblomma, lite insmickrande, lite fånigt romantisk, taggig eländig tungt doftande och krävande. Jag hade inga rospreferenser innan. Tyckte inte ens speciellt mycket om de där tio obligatoriska röda som man fick speciella dagar. Tyckte mer om konceptet i sig än rosorna. Nu tänker jag bara på var vi kan gräva ut nästa rabatt. Tänk vad man kan ändra sig i livet. är det inte fantastiskt?!

 

 

Under sommaren har vi haft fyra Madame Boll i kruka på altanen. Jag rekommenderar att testa rosor i kruka. Man kommer närmare dem om de står där man är ofta, än om de sitter ute i rabatter i trädgården. Nästa år blir det definitivt fler. Jag måste ju bara bli av med min David Austenrososkuld.  

 

 

Nu är rosorna utplanterade i en ny liten smalare rosrabatt på husets ena kortsida. Jag skall fylla upp med lite annat mellan, men jag gillar tanken att ha flera av samma istället för att mixa mycket. 

 

 

Ja, så här har det liksom blivit. Rosa rosor på rad med klassiska syréner i böjen mot gatan bakom ligusterhäcken. Några skulle säkerligen kalla det mormorsträdgård. Kanske jag också. För det låter ju egentligen himla trevligt :). 

7 comments

  1. åh, men det är min stora dröm att en dag ha en mormorsträdgård. lavendel, rosor, pioner … alla de gamla och vackra trotjänarna. din trädgård ser ljuvlig ut!

  2. Jag bor i ett gammalt hus med tillhörande rosenträdgård och det är så rogivande att gå runt och dofta och fröjdas av alla de vackra mormorsblommorna!Jag är dock inte så duktig på vad de heter, men det kan jag kanske lära mig härifrån din inspirerande sida!Kram Maria

  3. Sara: Åh, ser ljuvlig ut! Kan man får för många rosa rosor 😉 Kramlilla u: Hade inte räknat med att hamna där, men så blev det tydligen 🙂 Lavendel, rosor, pioner – check :)Anneca: Jag har aldrig testat att övervintra i kruka, men det skall gå. Googla runt lite så får du säkert tips! Lycka till!Maria: Ljuvligt med en gammal uppväxt trädgård. Här nyanlägger vi allt och suktar efter att saker och ting skall växa :)Cecilia: 🙂 Tack! Jag med!

Leave a Reply

Your email address will not be published.