Tre rosa favoriter

2514rosaOm jag frossar i mina trädgårdsbuketter för tillfället? Ja. Alldeles ohämmat. Det är en sann lycka när rosorna kommer samtidigt som pionerna.

2514rosa1Där ute i trädgården blommar det för fullt nu. Vid sidan av huset har jag en plantering med fyra buskrosor av sorten Madame Boll. Det här är maxad njutning med riktig rosdoft och ett ohämmat blomsterhav som vräker sig ut över gräsmattan. Denna Madame med sin intensiva doft, riktigt cerisrosa färg och blommängd är inget för den med ett mer modest trädgårdsideal, men oj så fin hon är om man bjuder in henne till ett hörn av det gröna.

2514rosa2I år får jag några fler blommor av Sarah Bernard. Pioner har lång etableringstid, så här får man lov att ha tålamod och njuta med fullt påslag av de blommor som behagar komma.

2514rosa3xDen lilla näpna Austinrosen Queen of Sweden i all sin prakt. Knopparna är aprikosa för att sedan övergå i ljuv rosa. Denna drottning har ett mer städat växtsätt än den frodiga madamen ovan. Det är lycka att de finns där samtidigt och kan sättas samman för att förstärka varandras skönhet.

2514rosa4Midsommarvecka med den finaste av buketter. Jag känner mig rik med detta utanför fönstret. Hjärta.

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.