Fint förpackat

 

Wilma på Passionate Design skriver om Svenska Designpriset i dag. Man kan gå in och rösta på sin favorit här. Kategorin Identitet Print – förpackning fångar genast mitt intresse som en äkta förpackningsnörd. Innehållet är naturligtvis det viktigaste, men ack, ack, ack – om man råkar på en riktigt fin förpackning så får man bara hoppas att man trivs även med det som är i. För ibland är det alldeles väldigt svårt att avstå. Host. Jag har en del te som jag inte direkt har hoppat högt över när jag smakat, men förpackningarna var oemåtståndliga. Alla har vi våra svagheter. En av de nominerade i förpackningskategorin är Lilla Bruket. Designen är såklart oemåtståndlig. Jag köpte hem en odoftad tvål – mörk vanilj – men den fungerade inte alls på mig. Mannen däremot fick en kökstvål. Fint nog så. Handkrämen däremot älskar jag. Mina barn tycker att den luktar "stark trädgård". Fint nog så också. 

 

Lilla Bruket får väl även sägas ha varit mycket framgångsrika när det gäller att etablera sig i stylade miljöer. Tvålen har blivit vanligt förekommande på mäklarbilder och nästan konkurrerat ut den obligatoriska flaskan Savon de Marseille. Den riktiga bubblaren i sammanhanget får väl dock ändå sägas vara franska Aesop som bland annat säljs på Artilleriet. Jag har inte testat själv, men förpackningsnörden i mig – och tvålnörden – vill såklart. Min favorit sedan många år är dock den där riktiga mäklartvålen med enkel grafisk design. Vissa saker står sig liksom oavsett hur vindarna blåser. En klassiker.

Psst – 30 % på väskor inne hos Heppo i dag. Jag är bra sugen på t ex den här

signature

8 comments

  1. en till förpackningsnörd här : ) Köper fina teburkar trots att jag är inbiten kaffedrickare….Vilken fart du har på ditt bloggande- så kul! Men man får ju lite prestationsångest själv ; )

  2. Ylva: Hej du förpackningsnörd 🙂 Haha! Inte ens jag köper snyggkaffe 😉 Ingen prestationsångest! Lova det! Det är jag som testar lite nya vägar och strategier i bloggandet. Jättekul att få respons och höra att det uppskattas!

  3. Jag vill bara säga att jag är så tacksam över ditt bloggande! Du skänker mig så mycket inspiration och glädje i vardagen! Jag läser alltid via min reeder så det blir inte alltid att man tar sig tiden att lägga en kommentar men nu tyckte jag minsann det var på tiden att du får veta hur mycket din blogg uppskattas!:) Ha en fortsatt trevlig vecka!

  4. Och själv älskar jag L:a brukets tvålar och doftljus. Har haft dem läääänge här 🙂 Är väl lite för att de tillverkas nära. Lite patriotiskt sådär :)Kramar

  5. Hannah: Åh, blir otroligt glad att du tar dig tid att skriva! Så kul med respons! Fin vecka till dig med!Creando: Härligt med lokaltillverkat! Är bra sugen på att testa fler produkter därifrån!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *