Vårt äppelträd

 

 

Ibland är det bra att tänka mycket. Ibland är det bra att inte göra det. Vårt äppelträd är ett exempel på det senare. Det är spontanshoppat på en plantskoleutförsäljning. Inte likt mig alls. Inte ett endaste dugg. För jag är en sådan där som läser på om allt innan. Och träd liksom. Det är stora beslut. STORA. Men ett Alice köpte vi. Och när jag kom hem googlade jag mig fram till alla tänkbara nackdelar med ett sådant träd. Men nu från de första blommorna, till sommarens sorg då en stor gren gick av, till våra första äpplen är jag glad. Att vi satte ned det där trädet ändå.

 

 

För egna äpplen är så häftigt. Jag kan liksom inte komma över att man kan gå rakt ut och ta sig ett från grenen. De sista sitter kvar, men skall plockas av innan helgen då vi ska få hjälp att beskära trädet.

 

 

Jag skull vilja ha några fler fruktträd. Men då kommer jag dit igen. Jag läser om pollinering, skorv och svampsjukdomar. Fastnar i allt det där. Får nog bege mig till en plantskola och hugga tag i några träd. Just do it :).

 

10 comments

  1. Jag som nyss börjr tåla äpplen igen efter tre års magisk allergi tycker dina bilder är sagolikt vackra. Och precis den sorten sitter barnen i denna stund och smaskar på.

  2. Vilka fina inlägg du sprutar ur dig! Hinner inte alltid kommentera men läser ALLT gm RSS Reader!Och ett fantastiskt namn på en bra äppelsort 😉

  3. Haha, känner igen det där med att planera sina inköp. Och ibland blir det ändå inte som man tänkt sig! 🙂 om jag ska köpa ett till äppelträd i framtiden är jag inne på Aroma eller Alice. Jag får nog fundera ett tag till och läsa på. 😉

  4. Gillar också Alice – så goda och vackra. Fast dina ser lite annorlunda ut än vad jag är van vid (rödare). 😉 Klart ni ska ha fler träd…fast akta er för päron. Päronrost är inte att leka med! Kram

  5. Jag är precis som du vad gäller så gott som alla beslut, lååång förberedelsetid. Men vi gjorde också ett spontaninköp 😉 ett plommonträd! Vår plantskola stängde ner i somras (snyft) och sålde ut ALLT till halva priset, gissa om det blev många spontanköp. Vi har ett gammalt äppelträd som tyvärr inte bär så mycket frukt efter att min man amatör-beskurit det, ha ha ha. Ni gör klokt i att ta hjälp av någon som kan!

  6. Så fina äpplen. Och vackra bilder – man blir äppelsugen! :-)Vi har skorv. På alla äpplen. Samma förra året. Men så är det ju Lobo. Det står t.o.m. på wikin att den kan drabbas av skorv…Nåja, vad är väl ett äppelträd. Vi ska göra ett försök att beskära ordentligt. Om inte annat så får trädet vara ett "finträd" 🙂

  7. Mmmm, underbara äppelbilder!Ville tacka dig för att du fick upp mina ögon för Petra Marklunds nya låt. Den går här hemma om och om igen. Var bara tvungen att dela den på min blogg och skrev samtidigt om dig;)Tack för all inspiration som delar med dig utav!Kram Maria

  8. Lina: Trist att inte tåla detta goda. Hoppas att det fortsätter att fungera, för svenska äpplen på hösten är ju bara så gott!Karin LG: Känns hur bra som helst att du finns där och hejar på mig :)!Hanna: Det är ju så 🙂 Och man får ju lära sig att växter inte alltid gör riktigt som man vill. Kan vara en nyttig läxa iofs 🙂 Det är bra att vara påläst, men jag jobbar med att bara göra saker lite mer där ute. Det värsta som kan hända är ju att det inte blir bra, och då får man väl göra om. Eller något i den stilen.Karin: Dessa trista sjukdomar… Låter hoppfullt att du har ett Alice som trivs. När man läser om det så är det mottagligt för diverse, men peppar, peppar – vårt träd tycks klara sig än så länge.Dianasdrömmar: Smask :)Eva: Verkar svårt detta med beskärning. Förhoppningsvis kan vi få några tips att bära med oss nu. Plommonträd – så gott! Har haft mina funderingar på ett – vet inte vilket bara ;)Mrs b: Tack! Ett finträd är inte fy skam det heller! Vill ha fler sådana – måste bara veta vad och sätta ner dem också :)Jenny: Tack! Absolut så!Maria: Händerna i luften! Tack snälla du!

Leave a Reply

Your email address will not be published.