Planteringslådor i slutet av september

 

 

I år har jag inte köpt så mycket höstplanteringsväxter – jag har lite ljung och några höstanemoner på framsidan – för faktum är att mina planteringslådor från i våras fortfarande levererar. Chokladblommor och lavendel är favoriter sedan tidigare, men tack vare en av årets vackraste böcker, blev det heliotrop och klöver också. 

 

 

Självklart börjar växterna att gå mot slutet av sin tillvaro (eventuellt gör jag ett nytt försök att övervintra chokladblommorna), men de är ändå förhållandevis pigga så här i slutet av september då vi varit förskonade från riktiga frostnätter än så länge. 

 

 

Jag tycker nästan ännu mer om kombinationen nu än i värsta högsommaren. Galanta färger så här i början av hösten.

 

 

Chokladblommorna har verkligen varit makalösa i sin blomning i år. Här i ett hav av lyckoklöver som skimrar i nyanser av purpur i septembersolen.

 

Här talar vi med andra ord om varaktig grön glädje. Det kan mycket väl tänkas att det blir repris nästa år. 

signature

9 comments

  1. Alla: Tusen tack för fina kommentarer om bilderna!Karolina: Jag har försökt en gång och misslyckats. Ett nytt tips är att behandla chokladblommorna som dahlior, dvs spara rotklumpen och plantera ut den i vår. Jag får se om jag lyckas separera den från planteringen där. Stor risk att allt växt ihop i de där lådorna 🙂

  2. Underbara bilder Weronica! Skön sensommar/höstkänsla i dem. :)Vad det gäller övervintring av chokladblomma så ska du behandla den precis som du gör pelargonier. När den har blommat färdigt för säsongen tar du in den inomhus. Inte sättas i någon mörk källare som många tycks tro utan att stå i ett fönster i rumstemperatur och vattna som en vanlig krukväxt. Precis som vi gör med alla de där andra krukväxterna som egentligen är perenna växter på sydligare breddgrader. Lycka till!Kram Lotta

  3. Lotta; Tack! Aha, som pelargoner säger du. De – peppar, peppar – har jag lyckats övervintra. Kanske borde gå med chokladblommorna då med. Tack för tips! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *