Upplyst

 

 

Höstmörkret sänker sig utanför. Belysningen kommer i fokus igen. Och jag dristar mig till att utnämna Giro från Watt & Veke till en av de finaste i höst. Den vikta pappersskärmen blir ett alternativ till den traditionella julstjärnan (Helena önskar sig en), men samtidigt är det något som har en mycket längre bäst före i hemmet. Jag tänker mig att den kan komma upp bums i taket här hos oss.

 

 

Jag är svag för vikt papper och belysning. De handvikta klassiska Le Klint-skärmarna har fascinerat under lång tid. Hos oss hänger Fruktlanternan som designades av Kaare Klint 1944. Av betydligt senare datum är ljusslingan från House Doctor från förra året. En favorit den med. Let there be light!

PS: Liten näver LED-slinga från Ellos. Ser fin ut. 

signature

6 comments

  1. Ljusslingor, adventstjärna…hold your horses! En Le Klint är alltid välkommen, sommar som höst, men ljusslingorna får minsann vänta. Kan vi inte bara tända ljus och brasa så länge, snälla!

  2. Anna: Jag tycker ju inte att ljusslingor är så himla juliga – om det nu inte är tomtar och renar och liknande 🙂 Vi har våra uppe i princip året runt – i alla fall när det är mörkt. Och den där Giro kommer jag snart att med stolthet fira upp i taket 🙂

  3. Å så fint!Jag brukar känna en enorm tomhet när julen packas undan för då försvinner också ljuset. Det mysiga milda ljuset som alla slingor och stjärnor står för. Vi lever ju med mörker under en lång tid och då får Giro gärna lysa i mitt hus!Tack för upplysningen ; )//Sara

  4. Giro är jättefin! Vet du några butiker som har den? Eller webshop?Tycker inte slingor eller liknande heller är särskilt juligt… bara fint denna årstid och mysigt att lysa upp lite här och var.Tack för din fina blogg och alla fina tips du kommer med!Johanna

  5. Sara: Varsågod 🙂 Giro passar utmärkt hela året tycket jag – snart i vårt hus!Johanna: Inreda.com har precis fått in den. Kolla där. Och tack för fina ord! Blir himla glad!

  6. Hej! Jag kan tipsa om en ljusslinga med vita små hus från IKEA!! Tillhör julsortimentet men är inte ett dugg julig. Den är fantastiskt fin!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *