Fredagssvepet vecka 39

En synnerligen seg vecka har detta varit. Hostigt, mörkt, kallt och kurigt. Vi öppnar upp dörren mot helgen och hoppas att den har mycket i beredskap till oss. Håll till godo med veckans fredagssvep!

Yvonne Kones hem som är med i nya danska Elle Interiör har setts på ett flertal bloggar i veckan. Skandinaviskt elegant är det onekligen. Och just nu är jag extra svag för stilleben med skönhetsprodukter. Vet någon om tidningen finns att få tag på här i Sverige? Jag prenumererar på norska Elle Decoration och det är inte så dumt med en lite annorlunda vinkel, även om en del reportage är desamma. Se fler bilder hos bland annat Emmas Designblogg. Fotograf: Line  Klein.

Det pratas mest om svenska äpplen så här års, men det är ju även säsong för päronen. Jag blir frestad av Lena Söderströms päronpaj, fotograferad av Ulrika Ekblom och publicerad hos matmagasinet Le Parfait.

Faith Baldwin.

Lever jag efter mina egna råd när det gäller lökplantering? Well, ibland. I helgen skall i allafall tulpanerna ner!

Ved. älskar doften. älskar en välfylld korg. Brasa coming up.

Klassisk tweedkjol från åhléns.

Lana igen.

Hur var det nu med den där webbutiken – skulle den komma nu i höst Granit? De här rostiga krukorna är svåra att motstå för oss lantisar.

Snygg tröja för männen hos H&Ms familjekollektion.

Jag står alltid och tvekar när det kommer till Archie Grands skrivböcker. Men nu har jag funnit min om jag springer på den,

Jag befinner mig fortfarande i ett regnigt Bergen där den nittonårige Karl Ove Knausgård går på författarskola, men sedan skall jag till De Waals släktkrönika. Ser fram emot denna läsning om en judisk familjs öden i 1900-talets Europa.

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

signature

14 comments

  1. Älskar dina fredagssvep! Ger mig massor med inspiration! I ett tidigar inlägg från ditt kök så har jag förälskat mig i dina banners. Var kan man hitta dem eller har du gjort dem själv? Ha en härlig helg

  2. Jag blir så nyfiken på processen bakom dina svep! Vad är det som sätter tonen? Väljer du ton/kulör/känsla först och letar sedan upp det som passar in eller är det något uppsnappat som får styra? Konstig fråga som inte kräver svar :)Såå fint som vanligt. Poesin får ligga framme på min ena datorskärm idag. Den känns helt rätt. Le Parfait hade jag glömt bort! Dumt! Tack för att du puffar för stort och smått och göra våra fredagar till en fröjd. //Sara

  3. Nilla: Haha! Ska bara sitta färdigt under filten först 😉 Fin helg till dig med!Sara: Vilken rolig fråga! Jag kanske ska ta med er läsare i processen någon gång framöver. Ett enkelt svar är att det är olika. Ibland har jag långa listor med saker som kanske kommer med, ibland har jag inte så mycket utan jobbar mer utifrån en aktuell stämning. Oftast är det någon tanke med färgkombinationer med. Och så vill jag förankra i säsongen. Jag blir alltid lika glad över att du tar dig tid med kommentarer och funderingar, Sara. Tusen tack för det! Fin helg!

  4. Hej weronica,Alltid fint att titta in hos dig och få inspiration och njuta av dina bilder. Tack för din fina kommentar inne hos mig – roligt att du hittade dit och att du gillar!Ha en superskön helg nu!//Nanna

  5. Hihi! Det jag fastnade för var bilden på pajerna. Dem såg helt fantastiskt goda ut. Har fått en beställning av barnen idag att vi skall göra hallon/blåbärs paj till fika, det kanske va därför… :o) Tack för ännu ett fredagssvep som återigen gav mig en massa inspiration.

  6. Köpte danska Elle Decoration i fredags. Helt underbar tidning! Köpte min på Press stop Götgatan i fredags och den säljs ihop med Elle (modetidningen alltså). Ligger ihopplastade med Elle framför så man får liksom Elle Decoration på köpet : )Tack för fint fredagssvep!

  7. Undrar också över Granits webbshop! Ska visserligen till Stockholm om ett par veckor, men att släpa allt med hem på tåget känns som en omöjlighet 😉 Är så besviken att Granits butik här i Sundsvall kom och försvann alldeles för snabbt.

  8. Tack fina ni för kommentarer! Linnéa: Aha! Skickar genast bud med maken för att införskaffa. Tack! Johanna: Trist när något lägger ner som man känner för. Vi får hoppas på webbutik då!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *