Fabriken: Porslin

 

 

 

  Fabriken har tema porslin denna torsdag. Att påstå att jag tycker om porslin är ett understatement. Jag älskar porslin. Passionerat. Min stora svaghet är vitt glaserat, men i köket ryms mycket annat framförallt i blåvita toner. Jag har samlat i prioder. En finservis med guldkant från Hackefors. Rörstrands Ostindia. Jag har helt enkelt en hel del stående i skåpen. Jag har dock blivit mycket bättre på att använda allt. Att ha fina saker stående känns förlegat. Fram med allt istället för glädjefull användning. Och våga mixa och matcha. Udda blir jämt och till ett sammanhang om man ställer fram sådant som man tycker är vackert. I dag föser jag ihop sådant som jag tycker om till en mustig löksoppa.

 

 

Timjan på loppisfyndat fat med brittiska herresäten. Lök på fat på fot från lokala Ledbergs Krukmakeri samt på fat från Sthål. Salt i svart liten handgjord ask med silverknopp av Helena Hättestrand/K2 Keramik.

 

 

Liten lila kalla i mugg från Åsa Lindström. Loppisassietter från Gefle.

 

 

 

Soppskålar från Pillivuyt.

 

Porslin.

For the love of.

 

Bidrag till Fabrikens torsdagstema. Recept på löksoppa finns här.

 

signature

10 comments

  1. Superfint! Och jag håller med. Fram med det fina. Det är ju till för att användas. Som en bonus blir middagen så mycket roligare, finare och njutbar då också. Kan vi få för mycket av det?

  2. Du är såå duktig på både ord & bild Weronica. Inspirerande inlägg! Ser fram emot fredagssvepet i morgon!

  3. W!Vilken underbart härlig färg rödlöken får på bild.Superfint!Precis som Cissela, ser fram emot fredagssvepet!!Kram Lisa K

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *