Fredagssvepet vecka 40

Den första veckan i oktober är snart tillända. Höstromantiken fick sig en törn med det gråa vädret och sjukstugan. Men som alltid hoppas vi på ljuv brittsommar och friska halsar. Håll till godo med veckans fredagssvep!

 

Det är en trend i sig att vara mer varierad i reklamsammanhang och rikta sig till olika målgrupper. Här tycker jag att det fungerar fullt ut. Man blir glad av att se Mille Nottis senaste kampanj bredvid de andra, aningen yngre, donnorna i tidningarna just nu. Bara fint.

Brasseri Le Rouge kommer med en kokbok som med tanke på priset förmodligen inte kommer att införlivas i samlingen, men titta kan man göra i provläsningsavsnittet. Matbilder på en egen nivå av prisbelönte fotografen Roland Persson och Jimmy Hansen samt styling av Linda Lundgren. Via Tant Johanna och Lotta Agaton.

I morgon är det premiär för urncal 2013. Denna gång blir det en nordisk version i färg.

En rosa gåva som jag har hintat om till maken. Scorett säljer ett fotvårdskit i samarbete med Lilla Bruket där femtio kronor går till Rosa Bandet. Tipstack till Krickelin.

Jag gissar att det är ganska så många som sätter sig vid TV-apparaten på söndag klockan åtta. Jag har hört Mia Skäringer säga att den tredje säsongen är mer lik ettan. Det låter bra tycker jag. Hoppas att det blir skoj denna gång.

En favorit i feelgoodanda i kväll på trean 20.00. Monalisas leende. Miljön och scenografin är så fin.

Det är lite plågsamt att följa Downton Abbey på Facebook. Men jag gör det ändå såklart. älskar citaten de lägger upp. Dame Maggie Smith fick en Emmy för bästa kvinnliga huvudroll förra veckan. Hon är lika briljant i Harry Potter som har rullat här den senaste veckan. 3 november. Då börjar det.

I senaste bokhögen från biblioteket fanns Härliga höst av Susanna Widlundh med. En riktigt fin liten bok som jag senare beställde själv. Pressbild ur boken/Norstedts.

Jag längtar till Berså. Det skulle vara så himla skoj att uppleva det en annan säsong. Jag har aldrig varit på Gotland annat än på högsommaren, men det ska bli av. Nu får man hålla till godo med Bersås magiskt fina blogg som är så bra på säsonger. Senast var det en rosmarinkrans som inspirerade mig. (Och de där skärbrädorna – hur fina är inte de?) Man kanske skulle försöka sno ihop något själv? Fotografi: Maria/Berså.

Finstämt denna oktoberfredag.

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

PS: Adele och Bond. Skyfall.

Tipstack till A Piece of Hapiness.

signature

12 comments

  1. Ett stilfullt svep och en härlig start på helgen Weronica. :)Krya på er och så hoppas jag att det strålande solskensvädret som lyser över Skåne just nu når upp till er också idag.Kram Lotta

  2. Kransar av rosmarin – det får bli helgens pyssel! Om de inte har hunnit frysa bort…måste ut och titta till den lilla täppan! Tack för finfina tips. Trevlig helg och tillfrisknande i familjen!: )//Sara

  3. Men snälla!! Vadå har inte råd med kokboken? Du köper lyxpryl efter lyxpryl, bor i lyxhus och ni har det mer än gott ställt! Vilket hån mot de som verkligen kämpar för sitt levebröd. Snoffsiga, pryda människa!

  4. Oj! Va glad jag blir när jag tittar in här för min fredagsdos …och hittar Berså mitt i alltihopa!!! Tack för fina ord bästa Weronica – det uppskattas må Du tro!!!…och jag tycker nog allt att en helg på Gotland så här års bör planeras in…för det är nästan snäppet bättre än sommaren!!! (nog för att jag är lite partisk nu…men jag brukar pusha för besök på ön så här års!!)Ha nu en riktigt trevlig helg – själv packar jag väskan och beger mig till Toscana! Kram / Maria

  5. Bästa W! Härligt fredagssvep! Fick min ‘Urbncal 2013’ igår. Den är såå fin! Har sett din på den ‘berömda’ köksväggen hela året och tänkte att det gäller att vara ute i god om man ska ha en till 2013! Snart på en köksvägg hemma hos mig 🙂

  6. Min kommentar försvann ut i etern…Jo jag skrev att jag i veckan har pinnat på som sjutton på Pinterest, en massa matbilder som just Lina Lundgren har stylat och som jag ser är med i just den boken. Och till den snäsige besökaren, Weronica är allt annat än snoffsig och pryd. Byt blogg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *