De vita anemonerna

 

Jag tog ett varv i blåsten och klappade lite på de vita höstanemonerna. Kronbladen faller ett efter ett till marken där de står lite undangömda bakom vinbärsbuskarna. Snart är det inte många blommor kvar. Frosten närmar sig. Det känns i luften.   

signature

5 comments

  1. Absolut, nu närmar sig kallare tider. Och jag vattnar häcken så att den ska överleva just vargavinter, om det blir en sån. Ha det fint!Kramar

  2. Härligt att läsa ikapp här hos dig, allt kretsar kring flytt & renovering just nu så idag var det en härlig liten micropaus med blogg & fika på trappen.Tur att Instagram är så lättåtkomligt så man har lite koll, fantastiska bilder som fått mig att längta.Kram

  3. Jag hade fina rosa höstanemoner förra höstenmen de klarade inte vintern här uppe i zon 4. Otur eller dålig sort är frågan…? Nu när jag ser dina fina så vill jag nog göra ett nytt försök. Det är så härligt att ha blommor för varje säsong. Livsbejakande!//Sara

  4. Mina har inte slagit ut än… Massor med knoppar. Men den är nysatt för i år, slutet av aug fick den kommer ner i jord. Trodde aldrig den skulle blomma i år, den står rätt skuggigt dessutom. Hoppas inte frosten tar knopparna, skulle gärna vilka se den blomma!Anna

  5. Creando: Heja dig och din häck – vatten är viktigt i början! Och jag hoppas iofs på lite av en vargavinter så att våra eventuellt levande insektsrester skräms i väg för alltid 😉 KramÅsa: Tack för så fina ord! Och heja alla dina projekt! KramSara: Så fint du uttrycker det. Precis så känner jag. Den gröna dimensionen har helt enkelt öppnat upp något nytt i livet. Tre av mina anemoner kom bara med grönt i år vad det verkar – de sitter lite märkligt placerade iofs. De vita verkar lite svårare än de rosa. Det är bara att försöka igen 🙂 Anna: Aha – hoppas att de hinner slå ut då! De kan nog stå ett tag även med lite frost. Himla fina är de!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *