Höstens dramaserie

 

Såg ni? Om ni missade, så finns programmet på SVT Play nu. Jag läste boken tidigare i höstas och mycket av den känslan jag fick då finns även med i TV-serien. Framförallt drabbar kärlekshistorien. Den där som styr om livet. Här i skenet av det tragiska. Katastrofen som gör allt svart. Jonas Gardell gör folkbildning och medvetandegörande av en historia som vi glömt mycket av, tillsammans med en klassisk lovestory. Första delen är ett iscensättande av boken, ofta bokstavstroget. I boken får man mera, framförallt av Benjamin och Rasmus bakgrund. Nu är det intressant att se allt i bild så att säga, men jag ser ännu mer fram emot fortsättningen där man är mer blank när det gäller skeendet. Absolut höstens dramaserie!

Missa inte SVT:s sida med många intervjuer och chatt med Jonas Gardell.     

signature

8 comments

  1. Jag såg, och visst var det berörande. Ett tidsdokument utan dess like, så viktigt att se, minnas och försöka förstå. Hela produktionen känns trovärdig och skådespelarna är fantastiska. Ser fram emot att se fortsättningen, trots den djupa tragiken. Kram Madeleine

  2. Alla: Höstens måste! Jag ser verkligen fram emot del två på måndag! Sofia: Aj, så trist! Hoppas att du kan se den på något sätt så småningom!

  3. Gardell ja, den karln har jag varit kär i sedan jag var 19 år!Har inte hunnit läsa den här boken än – men avsnitt ett följde jag förstås slaviskt igår. Bra betyg till serien då – jag menar med tanke på att du tycker att den håller hyfsat jämna steg med boken.Snart, snart ska jag nog skriva något om min långa ‘kärlekshistoria’ med Jonas.Följer du hans twitter förresten? Jag följer inga twitterflöden alls egentligen. Men om jag följde någon så skulle det definitivt vara Jonas’. 🙂 (Han har ju dessutom lyckats göra en bok av sina twitters!?) Mångbegåvad man, det där./helena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *