Fabriken: Barnrum

Här gläntar vi på dörren till en mycket bestämd dam, snart elva år, som ena veckan är minimalist och plockar undan, andra veckan maxar totalt med affischer överallt och pompoms i varendaste hörn. Det är alldeles underbart såklart. Samtidigt aningens frustrerande. Det står alltid en rad med saker utanför rummet som är på väg in eller ut och flyttas fram och tillbaka. Det enda bestående i rummet är soffhörnan. Den hängde löst förra veckan den med, med vilda planer på att snurra runt möblemanget i hela rummet. Men sedan fick den stå kvar. Den stora önskan denna vecka är vita väggar. Förra veckan var det ganska mysigt med den rosa tapeten. En levande inredningskarusell!

 

 

 

Soffhörnan – just nu med kuddar, lika ofta utan.

 

 

Den där taxen som inte alls gillades har faktiskt fått sitta kvar på precis samma plats hela tiden. Otroligt :).

 

 

Stringhyllan var plötsligt ett hyllplan fattigare en dag och förvaringen där fick ryka till förmån för foton och lampa. Hon får för det allra mesta hållas. Det är hennes rum. Och vad jag framförallt ville när vi gjorde om var att hon skulle få en känsla för rummet. Det känns fint att det har blivit så nu.

 

 

Storförbrukare av washitejp.

 

 

Min morfars mor Huldas skrivbord hänger mycket löst just nu. Vi skulle måla om. Och jag med mina mammaögon tycker att det ger lite kontrast till allt det nya. Men icke. "Mamma, jag är en IKEA-tjej". Häpp.

 

 

Alltid, älskade barn!

 

Bidrag till Fabrikens torsdagstema.

signature

20 comments

  1. Vad fint hon har det, din unga dam. Blev lite full i skratt när jag såg den sista bilden. Min felleverans av print var ju just den och jag har tänkt att min dotter ska få ha den på sitt rum, som en påminnelse i allt tonårsvirrvarr av tankar om sig själv och annat.

  2. Fina bilder på ett fint rum! Jag som oroat mig för hur barnens rum ska komma att se ut när de blir äldre, jag känner mig lugnare nu. Tack!

  3. Ojojoj vilket underbart rum, gillar det massor!!!Och då vet jag vad som komma skall. Än så länge lägger sig inte mina barn i inredningen men det kommer säkert. Lika bra att förbereda mig mentalt redan nu :-)Ha en finfin dag!/Jenny

  4. Det är väl just det som är det viktigaste trots allt – MITT rum, A room of one’s own, med allt vad det kan innebära. Och innehålla. Sedan gör det ju försås inget om man har ett par sådana där läckra bakelser, i sitt rum, att liksom skådebrödsknapra på… Mumsigt! Hela rummet alltså.:)/helenaps. Hälsa till din goa tjej!

  5. Fantastiskt fint, SÅ mycket inspiration! Där skulle jag kunna flytta in:)Får jag lägga till din fina blogg på min blogglista?Ha en fin kväll!Kram Emma

  6. hennes rum är så väldigt fint. vilken dröm … med soffhörnan och allt. förstår att hon tycker om att få krypa upp där, stänga dörren och surra i telefonen ;)trevlig helg W!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *