Fabriken: Sovrum

 

 

Veckans tema på Fabriken är sovrum. Detta blir åter en arkivrunda. Med fokus på väggarna.

 

 

 

För i vårt sovrum handlar det mycket om de där stora blommorna. Det är svårt att tänka sig rummet utan dem. När jag blickar tillbaka till processen när vi byggde huset, så var det egentligen endast två tapeter som var aktuella. William Morris pilblad i arbetsrummet och så Josef Franks Krysantemer i sovrummet. Jag drabbades av ett visst vankelmod ibland om jag verkligen skulle ta steget, men tappade aldrig egentligen siktet på havet av blommor. Och vet ni – jag har inte ångrat det en endaste gång. 

 

 

Den här tapeten är oftast den detalj i huset som jag får mest frågor om och kommentarer kring. En del tycker inte alls om den. Oftast handlar det dock om tapetkärlek, men att man inte riktigt vågar kasta sig ut och sätta upp något sådant, speciellt inte i ett helt rum. Vi har även många vita väggar i huset, men när min son berättade något för mig häromdagen, fick jag lust att sätta upp slingrande mönstervärldar överallt. 

 

 

Vet du, mamma. Ibland går jag in och lägger mig på er säng. Och så följer jag med ögat runt blommorna och leker inte nudda blad. Ibland kommer jag ganska långt.

 

 

Man måste ju bara älska något sådant. 

 

 

Vete sjutton om vårt sovrum kvalar in med några feng shui-principer alls. Det där med rogivande energier och få intryck för vila. Tapeten drar till sig mer färg. Mer saker. Mer av allt. Men man kan kanske vända på det också. Att det ger energi att vakna mitt i detta blomsterhav på morgonen. Godmorgon, kära Krysantemer. Nu har vi en ny dag.

 

 

Det skall icke förnekas att ibland blir jag så in i den trött på den lite bohemiska – och dammiga – röran med allt smått som jag ställer överallt. Då är jag beredd att gå all in för en sakral stämning som i Tinas vackra sovrum som vi ser i dag hos Fabriken. Men sedan blir jag som den där tjuren på julafton. Och så sitter jag mitt bland mina blommor. Och ler.

 

 

Bidrag till Fabrikens torsdagstema.

signature

22 comments

  1. ÅH!! Älskar inlägget, fy sjutton vad du är bra på att blogga 🙂 Och din sons ord om blomsterhavet, så fint så det värmer hela mitt mammahjärta. Kram och önskar den bästa dagen till dig.

  2. Jag tycker det är fantastiskt att köra blommigt i ett helt rum. Jättesnyggt.Och vad underbart, smyger in och leker inte nudda blad. Så fint.Den där tallrikspegeln är hur fin som helst. Var kommer den ifrån tro?//Nanna

  3. Underbar tolkning! Jag älskar er tapet och jag älskar också vad sonen sa om den! När han blir äldre kommer han minnas den blommiga tapeten som hans föräldrar hade i sitt sovrum… Vackert!

  4. Kan man annat än älska detta? Nä, jag tror inte det. Minns det som igår när du publicerade de cerisa kulorna i glaskupan, så himla fint. Helt ärligt känns både feng shui och avskalat ganska blek jämfört med detta. Fortsätt leka inte nudda blad och säga godnatt och godmorgon till din blomstervägg. Gudomligt!

  5. Men åh, vilken fullkomligt bedårande kommentar! Och er bohemiskt vackra sovrum är fantastiskt! Avskalat är inte för alla!

  6. Även jag som brukar vara lite tapet-feg tycker att sovrummet ser fantastiskt ut!Gillar speciellt tavla av Stina Wirsén.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *