Fabriken: Textilier – mattor & kuddar

Veckans tema på Fabriken är textilier som i mattor och kuddar. Den ena varan har vi mycket gott om här hemma. Den andra börjar vi får lite mer av.

 

 

 

"Det kan inte bli för många kuddar" brukar det sägas i inredningssammanhang. En annan är klassikern om "man åstadkommer snabbt en förändring i hemmet med några nya kuddar". Tja, jag lever nog klyschor galore när det gäller just kuddar. Svårt att få nog. även om barnen uppskattar att det finns ett gäng när det vankas kuddkrig – mamman själv är inte alltid så glad just då – så slängs en hel del av kuddberget på golvet när de sitter i soffan. Och så får det lov att vara såklart. Saker skall användas och brukas på olika sätt. Det är inte alltid det ser så där puffat och piffat ut som ovan direkt.

 

 

Mattor är svårare – och dyrare. även där blir vi ett med klyschorna när vi väl har investerat. "Åh, det blir ett helt annat ombonat intryck i rummet med en matta". Nähä. Surprise. Under matbordet ligger en IKEA-ikon, numera med ganska många fläckar. Det är inte alltid det svarta fältet som prickas när det spills. Men fin är den där, det tycker jag fortfarande.

 

 

Kuddstapel i en dämpad färgskala.

 

 

Det här är en av mina favoritbilder, tagen i farten när jag hade riggat för att fotografera en ny Kelimkudde. "En kudde till, mamma?"" ser det ut som om han tänker. Fast han tycker faktiskt en del om kuddar han med. När han var liten och fortfarande åt välling hade han en flarriskudde i soffan. God smak har han, sonen. Mirakel av Josef Frank skulle det vara. Hörnen blev alldeles söndernötta av allt pillande av små fingrar.

 

 

Nedre vardagsrummet. Med matta numera.

 

 

Och så min senaste lilla. Barnen tycker att den är förskräckligt ful. Jag älskar den. Och vill ha fler mönstervärldar på golven. För det blir ju så himla ombonat. Typ.

 

Bidrag till Fabrikens torsdagstema

signature

7 comments

  1. Å där har vi den fina skobilden igen! Min solklara favorit. Gillar din betraktelse kring kuddar och mattor. Mycket ingenkänning…//Sara

  2. Jättefint., speceillt bilder med runda bordet. Gillar jättemycket. Den perfekta kombon mellan stil och hemtrevnad. Stor igenkänning på klyschorna. Men visst är det omöjligt med för många kuddar? Undra just om min man instämmer?..

  3. Jahaja, så den unge mannen har alltså redan "anglifierats" – undrar just varifrån han har fått sin brittiska gen… ;)Alla dina bilder andas hemtrevnad! Tycker riktigt att man kan känna hemtrevligheten frodas melllan kuddar, växter, taxar, fårskinn och den mönsterläckra lilla ‘fulingen’. Får man flytta in? I så fall tar jag gärna en spode-kopp te till.:)/helena

  4. Inspirerande som alltid! Härliga kuddar och mattor. Nu har jag bott två år här men har knappt en enda matta på golvet. Funderar på Kelim i vardagsrummet men att gå från ord till handling lär ta ett tag den här gången. 🙂 Kram

  5. du är drottning på textilier. och gillar så att du blandar – randigt, mönstrat, mustigt, enkelt. helt i min smak.ert hem är väldigt, väldigt hemtrevligt.trevlig helg, ulrika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *