Fredagssvepet vecka 46

En tämligen grå vecka med besök av sjukdom kallar på the more the merrier.

Håll till godo med ett maxat fredagssvep!

 

Gustave Flauberts klassiska bok har precis kommit i nyutgåva. Den finns snart på ett nattygsbord nära mig. Ett fantastiskt omslag som pryder bara det. Och absolut repris av hyllningen av läsning i madamens sorgliga historia.

Jag grämer mig att jag missade utställningen på Nationalmuseum om Prerafaeliterna 2009. Inte lär jag komma till London och Tate Gallery heller innan mitten av januari. Jag får helt enkelt njuta bildledes. Bästa inspirationen just nu. Dante Gabriel Rossettis Lady Lilith

Darins verison är himla bra. Orginalet likaså.

Finaste skrivböckerna. Jag har lagrat. Mokkasin.

Guldigt från H&M Home.

More is more, much more från Svenskt Tenn med de nya mönstren från GP & J Parker.

Amaryllisinspiration från Slottsträdgården Ulriksdal.

Ta fram din inre dandy med sammetsloafers från Lindex.

Jag längtar efter en riktig kostymfilm. Anna Karenina med bland annat Kiera Knightley och Jude Law av Joe Wright – can´t wait.

Sweet Pauls julmagasin kom i går. Jag fastnade bland annat i sidorna om textilkonstnären Richard Saja. Så himla fint att brodera på klassisk toile.

Och så Libertys jul. Allt är så vackert.

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin helg!

Och så fick det bli ett ps med detta omslag med Grace Coddington som jag blev himla förtjust i efter September Issue. Memoarerna finns på önskelistan, tomten!

signature

8 comments

  1. Oh la la! Tänk att du gjort ett svep bara till mig, gulle dig. :)Som du vet, så blir jag alldeles svag i knäna av allt gammalt, kärt och fint. Som omslaget till den nya "madamen" – kan man annat än att älska sådana där små detaljer – som spegelbilden?!Och mönster på mönster S.T.-style, wow liksom. (usch vad jag hatar att älska det där ordet som smyger sig in överallt – även i mina egna texter – liksom)Jag ser särskilt fram emot att få se vårat eget nya unga stjärnskott i Anna Karenina – Alicia Vikander! http://www.svd.se/kultur/alicias-vikander-gor-hollywooddebut_7672280.svd Tack för "mitt" svep! Nu måste jag scrolla upp och titta på det där fantastiskt kreativa broderiet igen och sukta lite mer efter Rossetti-damens ljuvligt tjocka hårman.:)/helena

  2. Äntligen en kostymfilm! Anna Karenina och jag kommer nog att trivas ihop. Det skulle nog fina anteckningsboken och jag också göra….och säkert allt annat härligt du sveper förbi! Tack för alla upplysningar!//Sara

  3. Tack för din inspiration. Nu är det tidig lördagskväll, lite trött. Men vad härligt, den nyutkomna Madame Bovary – boken bara att längta till. Anna Karenina – filmen, oj visste ej om den. Man får ta på sig dom vackra tofflorna och bara njuta av vad man har framför sig. En svunnen tid som nu finns så nära.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *