Christmas Mix I

Fredagssvepet klär sig i lite juligare skepnad och blir till Christmas Mix fram till jul.

Håll till godo!

 

Anders (grattis på namnsdagen käre make och käre far) braskar här hos oss, men inte får vi tro på någon slaskande jul för den sakens skull. Vi är inte i närheten av snömängden som fanns för två år sedan på bilden, men ett litet vitt täcke gör världen där ute lite ljusare. Kransar till dörrarna är på gång från torget.

Visst är de ljuvliga?! Julkort med välkända författarhem av Amanda A White/Etsy. Haworth Parsonage i Yorkshire var sysrarna Brontës hem.

Jag hoppas även hinna med ett besök på IKEA för att titta på Fjälltåg som kommer i begränsad upplaga med säljstart i dag. Det tycks finnas en del guldkorn där.

Jag tänker alltid på Lorelai Gilmores kärlek till snön när de där första stora flingorna dalar.

Jag och min barndomsvän Karin hyste en aldrig sinande kärlek till de stora musikalerna när vi växte upp. Les Misérables var naturligtvis en av dem. Till jul kommer storfilmen med Anne Hathaway som Fantine. I Sverige får vi dock vänta till januari. Synd, för det hade varit en perfekt film i mellandagarna.

Fin virkad pläd från H&M Home.

Jodå. I går kom jag på mig själv med att vara officiellt gammal. Igen. Man känner vissa hettande röda kinder när denna konversation med barnen delges: “Det är inte klokt detta med teknik. Om jag hade tänkt när jag var tio år att vi skulle ha iPhones i framtiden, så skulle jag inte ha trott på det. Jag var så himla glad när jag fick en egen telefon på rummet. Och tänk att vi hade de där stora skivorna och lyssnade på istället för Spotify”. Ja, ni förstår läget. Nu har man blivit en sådan också. Som plågar barnen med hur snabbt tiden går. Och hur annorlunda det var förr. Gammal. Och i morgon skall jag försöka mig på att inte nämna något om min barndoms julkalendrar. Och hur himla bra de var. Man blir nostalgisk i juletid så är det bara. Förra årets Tjuvarnas jul tyckte vi alla om. Hoppas att det blir bra i år med. Bild från Stjärnehuset 1981 om grekiska myter och stjärnbilder. Och då hoppar jag i tanken till Astrologen. Du är den vackraste jag mött. Får inte nog.

Fint hänge från Svenskt Tenn.

Historieätarna är ett rätt så skoj familjeprogram om man har lite större barn. Barnen står knappt ut med att se förtäringen av lungmos och tuppkammar och får sig samtidigt lite historia till livs. Programmen kunde ha klippts lite mer och tightats till lite i produktionen, men är underhållande i grunden.

I går fick vi äntligen upp vår fina Giro. årets favorit i genren julbelysning.

Det där vedtyget från IKEA har synts överallt denna höst. Sannerligen tacksamt ur stylingsynvinkel. Och inspirerar till en riktig samling framför brasan.

Det börjar bli dags att nosa på säsongens filmer. Skall man börja med Fanny och Alexander på film när man missar Dramatens uppsättning?

Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin adventshelg!

signature

11 comments

  1. Vilket härligt inlägg! Hoppas att det blir mycket, eller i alla fall snö till jul! Det där julkortet med jul som braskar och rävar som raskar var ju underbart! 😉 Historieätarna är verkligen roligt och bra! Ha en fin helg!

  2. Nu har du allt lyckats svepa iväg mig igen! Författarhem, vilken underbart kreativ julkortsidé. Det är så kul att få en liten inblick innuti en del av de där hemmen också. I höstas, i något av alla antikprogram som finns, såg jag en liten glimt av Jane Austens skrivarlya. Eller lya och lya, hon satt vid ett litet runt bord vid fönstret och skrev. Åter igen – a room of ones one – är viktigt att ha. Yttre och inre.Ja, Herkules alla storverk och alla de andra stjärnbilderna OCH Sif Ruud! – den bästa ever! (jag har till och med kvar den där stjärnhimmelkalendern någonstans i mina gömmor)Lorelai, inte utan att man saknar den där snacksaliga serien lite – nu när du påminner…Men om Historieätarna får vi nog enas att oenas, för det är just det där lite vilda, lössläppta anslaget ( och då menar jag inte bara Erik Haags sjuttiotals hår…) i serien som jag gillar bäst. Jag tycker mycket om att man låter personlighet och modernt handy-camtänk ta plats mellan de fina salongerna. Och all den goda, äckliga! maten som bjuds. My kind of program.Tack för fin stämning – igen. Och en alldeles underbart avkopplande helg önskar jag Dig!/helena

  3. Sofia: Vad roligt att du gillar! Tack detsamma!Nilla: Visst är det – fantastiskt! En fin helg till dig med!Helena: Dina kommentarer värmer som små eldar i kylan. Tack för dem – alltid! Historieätarna fungerade fint i går tycker jag – första avsnittet kändes lite långt och utdraget. Sjuttiotalsavsnittet missade jag så får ta igen det på Play. Ha en fin helg nu, Helena!

  4. Tack för fint fredagssvep!Jag som fick se Dramatens uppsättning av Fanny och Alexander i söndags blev väldigt sugen på att se filmen igen. Så det blir nog så i juldagarna!Trevlig helg!

  5. Jamen Stjärnehuset är ju den bästa kalendern som har sänts, trots att jag inte var jättegammal glömmer jag aldrig de spännande myterna och den fina kalenderna med stjärntecken, och jag får precis som du associationer från "Astrologen" haha, det trodde jag nämligen att jag var ensam om;o.Gillar också Historieätarna även om jag missat de flesta programmen, men igår såg jag. Var det lungmos Erik åt när han sa att "nä, det här går inte?" Med önskan om en trevlig helg!

  6. Underbar inspiration och mysfaktor. Sällan jag varit så peppad på julen. Fjälltåg är verkligen något att ställa in siktet mot. Och så gillar jag särskilt historieätarna också. Tycker det bryter av skönt mot annan underhållning på tv, som mest är likadan på nåt sätt. Heja SVT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *