Pastellig vintage

 

 

Till denna jul inspireras jag mycket av pudriga pasteller, vintage och papper i olika former. Det får gärna vara blänkande, fluffigt och mycket enligt much is more.

 

 

De traditionella smällkaramellerna får ett nytt uttryck i nya färgställningar. I år har jag även gjort garlands, där man kombinerar papper med den kära washitejpen. Jag har återanvänt silkespapper från paket från bland annat Mokkasin och köpt några nya från Panduro. Det vackra aprikosa kommer exempelvis från Berså. Det känns fint med lite gotländsk sommar mitt i smällkalla vintern. Det finns en utmärkt guide hur man gör egna garlands hos Lovely Life. Och när jag efter några försök tycker att det är ett tämligen enkelt pyssel, kan ni lita på att det verkligen är så. För jag har en förmåga att trassla in mig i de allra enklaste aktiviteterna. 

 

 

Vackert på rad. Jag kan även tänka mig dessa små tofsar som dekoration på paket. 

 

 

Jag känner mig mycket inspirerad av traditionellt julpynt som fått vara lite i skymyndan ett tag, exempelvis gamla bokmärken. Det är bara att leta i gömmorna eller köpa nya. Fina är de, de små änglarna.

 

 

I denna anda har jag i år gjort enkla kristyrhängen med guldtråd a´la Bergenströms och satt på bokmärkesrosor. Fina att hänga i några videkvistar tänker jag. Man klipper till guldtråd och lägger ut på bakplåtspapper. Sedan klickar man eller spritsar ut kristyr ( 4 dl siktat florsocker, 1 äggvita och några droppar ättikssprit) på tråden och fäster ett bokmärke på. En annan variant är att fästa ett bokmärke på kartong och spritsa kristyr runtom. Det tar några dagar för dekorationerna att torka.

 

The more the merrier!

 

signature

13 comments

  1. Men Weronica! Vilken drömjul det var här inne. Så mycket fantastiska inlägg och så fint! Och så bra att vi gillar samma färgskala denna jul : )Kramkram!!

  2. Så många fina julbilder! Du är så grym, vill bara se mer! Papperspyssel käns rätt i år, tack vare tipset har jag hittat bollarna från rusta och med dagens tips på DIY så får det bli mer papperspyssel.

  3. Wow, helt otroligt vackert. Tänk att jag hade lyckats glömma bort kristyrhängen, nu blev jag väldigt nostalgisk. Ska absolut göra sådana med barnen. Tack för tipset och den vackra inspirationen du bjuder på.

  4. Åh så mycket fint jag missat när internet varit nere!Och du kan inte pyssla… Den tror jag inte längre på :-)Den pastelliga färgskalan är väldigt fin! Speciellt när du kombinerar med brunt, så det liksom inte blir bara pasteller. Vackert!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *