10 december

 

 

En av mina viktigaste traditioner sedan barnsben inför julen är Nobeldagen. Min mamma och jag tittade alltid på sändningarna på TV:n när jag var liten. Lyckan var gjord om man lyckades gissa rätt på färgen på drottningens klänning. Nu sitter jag själv och tittar, för ingen i familjen uppbådar riktigt samma entusiasm – i och för sig fullt förståeligt – inför långa tal och att titta på när andra äter. Men det hör ju liksom till. Och ibland skall det vara som det alltid har varit. Tycker jag som blir sentimental i juletid. På tal om stjärnor – favorit i näver från loppis och stråväska från Tine K.

 

 

I år hoppas jag extra mycket på sändningarna med ett starkt kommentatorsfält – bland annat Ebba von Sydow. I soffan vill man gärna ha en blandning av pristagarnas förtjänster och allt glam som hör festen till. Jag hoppas på lite extra klänningsbevakning i år. Och drottningens klänning? Well, vi får väl se :).

 

 

UPDATE: årets solklara vinnare bland de kungliga: Kronprinsessan Victoria. Magnifikt.

8 comments

  1. 10 december är alltid reserverad i min kalender, såsom alla tänkbara kungabröllop – svenska som utländska.Kanske lite tant-varning på det också. Förr satt jag alltid med farmor i luren och kommenterade alla klänningarna, numera har jag en liten fyraåringen som kämpar för att få se så mycket prinsessor som möjligt, högst bedrövad att den riktiga kungen inte hade någon krona på sig (och dessutom såg ut som morfar!!)

  2. Hej!Först å främst, tack för en toppen fin blogg!Och sen till en liten fråga.. jag vet att jag är hopplöst efter men jag älskar verkligen Olle Eksells ögonkakao-plansch och har äntligen plats för den här hemma, vart får man tag på en sån?kram

  3. En av mina viktigaste traditioner sedan barnsben inför julen är Nobeldagen. Min mamma och jag tittade alltid på sändningarna på TV:n när jag var liten. Lyckan var gjord om man lyckades gissa rätt på färgen på drottningens klänning. Nu sitter jag själv och tittar, för ingen i familjen uppbådar riktigt samma entusiasm – i och för sig fullt förståeligt – inför långa tal och att titta på när andra äter. Men det hör ju liksom till. Och ibland skall det vara som det alltid har varit. Tycker jag som blir sentimental i juletid. På tal om stjärnor – favorit i näver från loppis och stråväska från Tine K.

Leave a Reply

Your email address will not be published.